Expired: Statens Kunstfond: Nye residencyaftaler i Grønland og Sydkorea.

15.03.21 | Opslagstavle

Nu får danske kunstnere og kuratorer bedre muligheder for at skabe kunstneriske samarbejder i Grønland og Sydkorea.

Projektstøtteudvalget har netop har indgået to nye residencyaftaler med hhv. Nuuk Kunstmuseum i Grønland og MMCA – Museum of Modern and Contemporary Art i Seouls Changdong distrikt.

Kunstnere og kuratorer kan allerede ved fristen 28. april 2021 ansøge om fire-måneders ophold til realisering i 2022.

Senere på året kommer en aftale i stand, som giver grønlandske kunsterne mulighed for at komme til Danmark, på ophold skræddersyet efter deres ønsker og behov.

Læs mere om de nye aftaler

Eksisterende aftaler er ikke fornyet
Udvalget har samtidig besluttet at opsige eksisterende residencyaftaler med Wiels, 18th Street Arts Center, ISCP – International Studio & Curatorial Program og Cité internationale des arts. Dog bibeholdes en aftale i New York om én atelierplads på ISCP, hvor der hidtil har været aftale om to atelierer.

Der bliver altså ikke udbudt pladser på Cité, Wiels og 18th Street ved fristen 28. april.

Hvis man ønsker ophold på et af disse residencies, opfordrer udvalget til, at man søger direkte hos institutionen. Bliver man optaget kan man efterfølgende søge tilskud til udgifterne i udvalgets ‘åbne pulje’.

Hvem sidder i Projektstøtteudvalget?

Uændret økonomisk opbakning til residencyaktiviteter

Selvom tidligere aftaler ikke er fornyet, er den overordnede økonomi på residencyområdet uændret og udvalget understreger, at det ændrede udbud ikke er en nedprioritering af området.

Der er tidligere anvendt samlet 3,5 mio. kr. årligt til kunstnere og kuratorens ophold på udenlandske residencies via de to puljer ”Ophold under Statens Kunstfonds særlige residency aftaler” og ”Ophold på udenlandske residencies” – og der er ingen planer om at ændre dette beløb.

Den nye justering betyder dog, at den økonomiske ramme for puljen ”Ophold på udenlandske residencies” bliver opjusteret sådan, at kunstnere og kuratorer, der optages direkte på et kvalificeret residency – fx Wiels, 18th Street, ISCP eller Cité – vil få god økonomisk opbakning, svarende til, hvis residenciet var tildelt direkte via puljen ”Residency – Statens Kunstfonds aftaler”.

 

Foto: Nuuk med fjeldet Sermitsiaq i baggrunden. Foto: Oliver Schauf, Public Domain