BKF: STUDIETUR TIL LOLLAND og SYDSJÆLLAND

22.03.22 | Opslagstavle

21. maj 2022, kl. 9-18

Tag med BKF på studietur til Lolland og Sydsjælland, hvor vi indtil videre skal besøge Richard Winthers hus og Dodekalitten på Lolland samt Rønnebæksholm i Næstved. Der vil være masser af faglig inspiration og muligheder for at diskutere kunst med kolleger. Har du andre gode forslag til, hvad vi skal opleve på turen, hører vi gerne fra dig!

Vi besøger først Richard Winthers Hus og ser den aktuelle udstilling. Dernæst tager vi et smut omkring kunstværket Dodekalitten

Rønnebæksholm ser vi udstillingen No Stranger or Lover to Me af Maria Zahle, der også har inviteret Phyllida Barlow, Christine Clemmesen, Anthea Hamilton og Hannah Heilmann med i udstillingen.

På Rønnebæksholm vil det også være muligt, lige netop d. 21. maj, at opleve Thousand Times Yes – en eksperimentel kammeropera, der arbejder på poetisk vis med muligheder for sprog, kommunikation, rum og krop.

Vi tager forbehold for ændringerne i programmet.

Praktisk information

Tid:
Lørdag d. 21. maj 2022, kl. 9-18. 

Egenbetaling:
50 kr. pr. person for bustur, ekskl. forplejning.

NB! Da vi ikke kender til de forskellige lokaliteters forplejningsmuligheder, anbefaler vi at man selv medbringer frokost med.

Tilmeldingsfrist:
Tilmelding foretages via mail til kmfp@bkf.dk. senest d. 19. april 2022


Richard Winthers hus:
I 1993 købte Richard Winther et nedlagt alderdomshjem i Vindeby på Lolland, hvor han indrettede sig med bolig, atelier og en omfattende samling af effekter. Han udførte et stort antal malerier og dekorationer på vægge og lofter, og fortsatte med sit kunstneriske arbejde i huset til sin død i 2007. Udsmykningen dækker i alt 71 kvadratmeter og omfatter 55 malerier i en helt original form og af meget høj kunstnerisk kvalitet.

Læs mere om huset og aktuel udstilling her

Dodekalitten er et monument lavet af billedhuggeren Thomas Kadziola.

Rønnebæksholm
I denne udstilling udfordrer Maria Zahle ikke blot værkbegrebet, men hele idéen om en soloudstilling. I No Stranger or Lover to Me har hun udvidet soloformatet og inviteret fire kunstnere, som hun beundrer ind i sit univers. Med deres værkbidrag væves Zahles egen produktion ind i en større og kontekstualiserende ramme. Som beskuer træder man ind og ud af forskellige æstetiske fællesskaber, der præsenterer collage, fotografi, skulptur og installation i tæt dialog med performative digte og levende musik. Læs mere om udstillingen her.

Thousand Times Yes
– en eksperimentel kammeropera. Operaens libretto er en blanding af nutidig poesi, antikkens myter og videnskabelige artikler, fortæller en aktuel historie om vigtigheden af sameksistens.
Musik: Marja Ahti. Libretto, scenografi & maleri: Jenny Kalliokulju. Koncept, instruktion og kostumer: Essi Kausalainen.
Sammenskabt og udført Florian Feigl, Johanna Kalliokulju, Yuko Takeda, Henning Fredriksson, Ingrid Larsson og lokale performere i form af børn fra skolen i Rønnebæk.
Lysdesign: Sofia Ivarsson Instruktørassistent: Laura Cemin.
Produktionskoordinator: Johannes Juva. Thousand Times Yes premierede på InKonst i samarbejde med IAC, Malmø og vises også på Kiasma i Finland i 2022.

Collage af fotos fra Dodekalitten, Richard Winthers hus og udstillingen “No Stranger or Lover to Me” – Maria Zahle. Med Phyllida Barlow, Christine Clemmesen, Anthea Hamilton og Hannah Heilmann.