SVFK kursus: Fotogravure

01.02.24 | Kursuskalender

Fotogravure (fotopolymergravure / FPgravure) er en fotografisk ædeltryksteknik, hvor man med et fotografi kan trykke som et originalt dybtryk på bomuldspapir.

På kurset gennemgår vi processen med udgangspunkt i metoden, som den blev udviklet af Eli Ponsaing i 90’erne: Klargøring af fotopolymerpladen. Print af motiv-folie. UV-belysning af ‘akvatinte’-folie og positiv motiv-folie. Efterbehandling af FP-pladen. Tryk på papir i dybtrykspresse.

Undervejs diskuterer og evaluerer vi processernes muligheder og begrænsninger såvel som æstetiske og praktiske problematikker ved produktion og præsentationen af de færdige tryk. Endelig vil vi også se på metodens historik og udvikling.

KURSUSINFO

Dato og tid: 3. – 7. juni 2024, kl. 9.00-15.00

Underviser: Bo Mølgaard

Pris: 2.735 kr.
Prisen er inklusiv materialer, kaffe og te. Du bedes selv medbringe frokost.
Er du medlem af BKF kan du få 25% rabat – gælder for de første 30 tilmeldte vores kursusrække ’24/’25.

Antal deltagere: 8

Adresse:
Statens Værksteder for Kunst, Plan 5
Strandgade 27B
1401 København K

Om underviseren
Bo Mølgaard er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi og har en lang række udstillings- og udsmykningsopgaver bag sig. Har modtaget legater fra bl.a. Billedkunstrådet, Aarhus Kommune og Statens Kunstfond. Medlem af Billedkunstnernes Forbund og Danske Grafikere.

Ansøgning og målgruppe
Kurset henvender sig til professionelle billedkunstnere og andre udøvere inden for de æstetiske fag, som har kendskab til og forståelse for grafiske arbejdsprocesser, og som har et ønske om at arbejde selvstændigt med fotogravure.

Send et kort CV og din motivation for kurset i en samlet mail til kursus@svfk.dk senest søndag den 5. maj 2024.

Har du spørgsmål til kurset, ansøgningsproceduren eller andet, så send en mail til Rebekka Lewin: rebekka@svfk.dk

NB! Vi forbeholder os retten til at aflyse kurset, hvis der ikke er nok tilmeldinger.

Afmelding skal ske skriftligt til administrationen. Indtil tilmeldingsfristen kan afmelding ske uden beregning. Ved afmelding efter fristen betales 50 % af kursusafgiften. Ved afmelding senere end 3 dage før kursusstart betales hele kursusafgiften. Man har mulighed for at sende en stedfortræder, hvis man er forhindret i at deltage.

SVFKs kursusrække er støttet af Augustinus Fonden, Beckett Fonden, Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond og 15. juni Fonden.