Tænk kunsten med i den grønne omstilling

24.06.20 | Nyheder

“Kunsten og kulturen skal tænkes ind i den grønne omstilling og der skal trækkes en streg i sandet, så alt andet ikke kommer først, og kunsten og kulturen så kommer bagefter, når der skal findes midler. Tingene hænger sammen og kunsten og kulturen er en del af helheden.”

Sådan siger SF’s kulturordfører Charlotte Broman Mølbæk bl.a. i en samtale med BKF’s formand Nis Rømer om BKF’s genopretningsplan for kunsten i en tid med COVID-19.

BKF møder kulturordførerne
Samtalen er den første i en serie videomøder, hvor Nis Rømer taler med Folketingets kulturordførere om, hvordan billedkunsten og billedkunstneres kompetencer kan tænkes ind i den genstart af samfundsøkonomien, der er i gang i kølvandet på coronakrisen.

Samtalerne tager udgangspunkt i BKF’s coronakriseplan for kunsten, som blev offentliggjort i begyndelsen af juni 2020 og fik en positiv modtagelse, både af flere af partiernes ordførere og kulturminister Joy Mogensen (S).

Kunstnerne og klimapolitikken
I samtalen med SF’s kulturordfører Charlotte Broman Mølbæk handler det især om de tanker, BKF gør sig om at få kunsten tænkt ind i den grønne omstilling.

BKF foreslår bl.a. at etablere en kunstnerisk klimakommission, hvor kunstnere i samarbejde med andre fagfolk kan arbejde med de æstetiske, sociale og kulturelle sider af klimapolitikken.

Det er en idé, som SF’s kulturordfører tager godt imod og gerne vil arbejde videre med, fremgår det af samtalen mellem Nis Rømer og Charlotte Broman Mølbæk, – som kan ses og lyttes her:

Illustration øverst: BKF mener, der bør skabes incitament til at tænke kunstnerne med i den grønne omstilling. Vejle Kommune er allerede i gang. Her inddrages kunstnere i udformningen af byens klimasikring, bl.a. i idékonkurrencen ‘Kanten’.