Expired: The Green Footprint – Kunstnerrefugium i Nordsverige – pilotprojekt

28.09.20 | Opslagstavle

Vil du være den første kunstner i vores refugium The Green Footprint?

I oktober og november har vi besluttet at lade en kunstner bo i vores refugium i enten 2 eller 4 uger til den pris som svarer til forbruget af brænde, benzin til generator og gas. Ergo vi tjener ikke på opholdet, men du kommer til at være prøvekanin og vi får brug for din feedback.

Vi bor så afsides i det nordlige Sverige (845 98 Storsjö Kapell) som det næsten er muligt. Her er en ro som er svært at forestille sig. Her er ingen lysforurening. Ingen naboer. Du er omgivet af endeløs skov, vilde dyr og smukke fjelde. Huset er beliggende på vores egen halvø og har udsigter over fjeldene.

Vores område er det koldeste i Sverige og oktober og november kan være kolde. Men det er også magisk årstid. Første del af oktober er ufattelig smuk med efterårsfarver som jeg tror ikke kan findes mange andre steder. I november kan du opleve et fænomen, som for mit vedkommende er noget af det smukkeste, at være vidne til. Lyden fra søen når vandet fryser til is. Desuden er der chancer for at se nordlys.

Her kommer nogle facts om stedet, som du nødt til forholde dig til.

  1. Refugiet er off grid. Dvs at det ikke er tilsluttet elnettet. Du kan derfor ikke have en stationær computer med. Vi kører en generator 3-5 timer hver dag på aftalte tidspunkter, hvor man kan lade op mobil, bærbar og powebanks (hav gerne mindste én med). Der er intet TV og Wifi. Den sidste del kan løses, hvis det er et uundværligt ønske mod en mindre ekstra betaling.
  2. Huset opvarmes af brændeovn. Der er gaskomfur. Køleskabet er højst sandsynligt ikke nødvendigt ellers er der en fælles madkælder.
  3. Oktober/november er for kolde til at værkstedet kan benyttes. I hvert fald hvis man skal være stillestående over en længere periode. Derfor skal det være en kunstner, som primært har skrivebordsarbejde.
  4. Man kan ikke bare handle ind. Der er en halv times kørsel til en butik med et mindre udvalg. Så indkøb gøres sammen en gang om ugen, medmindre man har egen bil. Det kræver planlægning.
  5. Nærmeste togstation eller lufthavn er i Östersund som er 2,5-4 timers kørsel herfra afhængig af vejr. Der kan komme sne i oktober. Vi tilbyder at hente og bringe dig mod dækning af benzinomkostninger.
  6. Vejret kan som sagt være uforudsigeligt og vi kan opleve hård frost, hvilket vil sige vi må lukke for vandet og vi skal derfor manuelt hente vand fra søen. Det er det reneste vand som kommer fra fjeldene og ingen industri. Vi drikker det.
  7. Der er plads til 2 personer, men man skal dele seng. Det er til gengæld en næsten ny Dux seng. Og har du hund er den også velkommen.
  8. Pris for 2 uger er 5.000 dkk og 10.000 dkk for hele måneden.
  9. Der er to huse på grunden, hvoraf du bor i det ene og min mand og jeg samt vores 2 hunde i det andet. Jeg er uddannet billedkunster fra Kunstakademiet i København og er altid åben for en dialog.

Se video fra stedet og kontakt for yderligere info og jeg svarer på alle dine spørgsmål så godt som muligt.

https://vimeo.com/357813679?fbclid=IwAR1kQvF50KVY5GfZhs1-2Vfdsn96aJqlOHl4hLKEI9M_ctt-BRb6tQWUiuM

Lykke Andersen
lykke_andersen@hotmail.com  
tlf: +45 2680 7216

The Green Footprint ok