Expired: Undersøgelse om honorering af udstillende kunstnere

29.03.19 | Opslagstavle

Har du udstillet på et museum eller en kunsthal i Danmark i 2017, 2018 eller 2019? Så vil vi bede dig deltage i denne spørgeskemaundersøgelse om honorering af udstillende kunstnere:

Gå til honorarundersøgelsen og besvar spørgeskemaet her…

Alle medlemmer af Billedkunstnernes Forbund har på email modtaget information om og link til undersøgelsen 13. marts 2019.

Besvar gerne undersøgelsen hurtigst muligt – og allersenest 31. marts 2019.

Din medvirken er vigtig
Hvis du har haft flere udstillinger på museer/kunsthaller i 2017-2019, vil vi bede dig udfylde spørgeskemaet en gang for hver udstilling. Der er fuld anonymitet for din deltagelse i undersøgelsen.

På forhånd stort tak for din medvirken – du bidrager på den måde til arbejdet med at forbedre billedkunstneres vilkår i udstillingslivet!

Baggrund for undersøgelsen
I denne tid fører kunstnernes, museernes og kunsthallernes organisationer en ny dialog om honorering af udstillende kunstnere. Håbet er at nå til enighed om fælles aftaler, der kan sikre kunstnere rimelige arbejdsvilkår i udstillingslivet.

I den forbindelse har vi brug for opdateret viden om de aktuelle forhold, udstillende kunstnere arbejder under: I hvor høj grad modtager kunstnere betaling, både for værkproduktion og for de øvrige arbejdstimer, der lægges i at realisere en udstilling? Præcist hvordan ser kunstnerøkonomien ud i udstillingslivet?

De nye oplysninger vil blive brugt til at kvalificere grundlaget for videre forhandlinger med Organisationen Danske Museer (ODM) og Foreningen af Kunsthaller i Danmark (FKD).

Kunstnerorganisationerne står sammen
Forhandlingerne fører Billedkunstnernes Forbund (BKF) sammen med UKK – Organisation for Kunstnere, Kuratorer & Kunstformidlere og Danske Billedkunstneres Fagforening (DBF). Sammen har vi præsenteret museernes og kunsthallernes organisationer for et fælles udspil om honorering af udstillende kunstnere.

Har du spørgsmål eller kommentarer til spørgeskemaundersøgelsen, er du velkommen til at kontakte os på bkf@bkf.dk