Underviser til Århus Kunstakademi

19.12.22 | Opslagstavle

Århus Kunstakademi søger underviser til fagskolens afdeling G -eksperimenterende og undersøgende maleri

Da en af vores mangeårige undervisere stopper, søger vi en billedkunstner, der har lyst til at varetage undervisningen på fagskolens afdeling G – eksperimenterende og undersøgende maleri.

Du skal undervise 17 lektioner ugentligt fordelt i dagtimerne mandag til onsdag.

Tiltrædelse fra 7. august 2023.

Århus Kunstakademi er en åben og fri kunstskole i en markant udvikling. Fagskolens afdeling G for eksperimenterende og undersøgende maleri er én ud af flere afdelinger på vores åbne 4-årig uddannelse, som er sammensat af et år på Basis samt tre år på en af skolens fagskoler. Du kan læse mere om uddannelsens opbygning på aaka.dk.

Du vil blive del af et fagligt stærkt miljø med gode kollegiale relationer, hvor der lægges vægt på kunstfaglig udvikling. Vores undervisere arbejder indenfor samtidskunst med kompetencer inden for de klassiske discipliner.

Din primære opgave vil være undervisning på afdelingens værksted, hvor det forventes, at du kan introducere og formidle male- og samtidskunsten for de studerende. Samtidig vil du skulle give individuel vejledning og sparring, så den enkelte studerende bliver styrket i egen kunstnerisk praksis. Du vil skulle indgå i akademiets tværfaglige aktiviteter, herunder workshops, værkgennemgang, foredrag, studieture, kollegiale fællesskaber samt mødeaktivitet i forbindelse med udvikling af uddannelsen og akademiet generelt.

Vi forventer, at du:

 • Har en solid billedkunstnerisk faglighed forankret i maleri som medie.
 • Er udøvende billedkunstner med egen selvstændig praksis.
 • Har en kunstfaglig ballast med interesse for national og international samtidskunst og klassiske discipliner.
 • Er nysgerrig på udviklingen af samtidskunsten og har en stor forståelse for kunsthistorien, teorier og metoder, der bredt dækker det billedkunstneriske felt.
 • Har interesse for og erfaring med at understøtte de studerendes potentiale på en afdeling med max. 12 studerende.
 • Selvstændigt kan planlægge og gennemføre relevante undervisningsforløb.
 • Har alsidig undervisningskompetence og en god pædagogisk tilgang, så du kan holdundervise og give individuel vejledning.
 • Har gode samarbejdsevner.
 • Har interesse for videreudvikling af faget.
 • Har lyst til at tage ejerskab af det fortsatte udviklingsarbejde på Århus Kunstakademi med både dine kolleger og ledelsen.

Vi kan til gengæld tilbyde:

 • En spændende og fleksibel arbejdsplads, som har forståelse for, at du også har egen selvstændig praksis ved siden af undervisningen.
 • En stilling, hvor du i høj grad kan præge den faglige retning på afdelingen.
 • Et kunstnerisk inspirerende miljø.
 • Medindflydelse på udviklingen af Århus Kunstakademi.
 • Et godt kollegialt og inspirerende samarbejde med de øvrige undervisere og det administrative personale.

Ansættelse

Stillingen er på 17 lektioner om ugen, som er fordelt på undervisning mandag-onsdag i perioden januar til ultimo maj samt start august-december (18 uger i hvert semester).

Aflønning og ansættelse sker i henhold til Undervisningsministeriets bekendtgørelse om løn- og andre ansættelsesvilkår for lærere ved undervisning mv. efter folkeoplysningsloven BEK nr. 353 af 15/05/2003.

Hvis du vil vide mere om stillingens indhold og muligheder, er du velkommen til at henvende dig til rektor Marianne Gasbjerg på tlf. 4141 1193, som kan træffes efter den 3. januar 2023.

Ansøgningsfrist

Vi vil gerne modtage en motiveret ansøgning, hvor du i samme pdf-fil medsender følgende:

 • CV indeholdende både kunstneriske projekter samt undervisnings- og anden relevant erfaring
 • Fotomateriale fra egen kunstpraksis (max 4 A4-sider).

Den samlede pdf-fil må maximalt fylde 5 MB.

Ansøgning indsendes via e-mail til info@aaka.dk mrk. ’Underviser til fagskolen’ senest den 5. februar 2023 kl. 18.00.

Samtaler gennemføres i løbet af februar måned.

Akademiet

Århus Kunstakademi er et åbent kunstakademi, der vægter fagligt engagement højt. Vi har mere end 55 års erfaring med at undervise og uddanne både nybegyndere og mere erfarne kunstudøvere. Vi støtter den enkeltes frie adgang til viden, uddannelse og mulighed for realisering af kunstneriske projekter indenfor nutidskunsten. Vi tilstræber at møde kursister og studerende, der hvor de er i deres kunstneriske udvikling og give dem kunstfaglige udfordringer.

Århus Kunstakademi har et stærkt kunstfagligt miljø med gode kollegiale relationer og gensidig sparring og er i en stærk udvikling i disse år. Århus Kunstakademi er medlem af Dansk Oplysnings Forbund og skolens forretning er underlagt regler gældende for folkeoplysende foreninger.

close

Nyt fra BKF direkte i din indbakke

Gå ikke glip af nyt fra Billedkunstnernes Forbund. Hvis du tegner abonnement, kan du få seneste nyt i din indbakke kl. 15.00 samme dag, som det er publiceret på bkf.dk.

*Jeg giver samtykke til, at BKF indsamler og behandler mine personoplysninger med henblik på at udsende nyhedsbreve.