Kunstnerens Værksted

Hvordan indretter man sig som kunstner? Hvilke ting omgiver man sig med? Og hvordan ser der i det hele taget ud dér, hvor værkerne skabes? Molly Haslund viser sit atelier frem

 

Molly Haslund i sit atelier. Foto: Matilde Haaning


Fotografier
Fotografierne hænger på den væg, jeg kalder min gallerivæg. Jeg har lagt et ekstra lag træ og gips oven på den oprindelige væg, så jeg hurtigt kan skrues ting op, uden at der først skal sættes rawplugs i væggen. Det er vigtigt for mig at have en ren væg, hvorpå jeg kan få overblik over de forløb, jeg arbejder med. Fotografierne, som jeg går og flytter lidt rundt på for at finde ud af, hvordan de skal hænge, er til en udstilling på Vejle Kunstmuseum. Den hvide kande hører med til værket, et dokumentationsværk med udgangspunkt i en tidligere performance. Den skal fungere som højttaler, så der er boret hul i bunden af den.

Trækugle på bordet  
Trækuglen er en del af værket ‘1000 Wooden Balls’, som jeg har udstillet i New York. Bruger den ikke til noget, den er bare flyttet med. Den kan ikke ligge uden at trille, så derfor bor den lige nu i høretelefonerne.

Hems 
Hemsen byggede jeg tre måneder efter jeg overtog atelieret, for et halvt år siden. Den er til opbevaring af værker, rekvisitter, instrumenter, kostumer, bøger, regnskaber. Jeg har også værker liggende i et depot og lidt i min kælder, men det er rart at have hemsen. Her kan jeg stille ting fra uden de risikerer at få fugt. Jeg bor og arbejder nu i København, efter at have været meget i udlandet nogle år, og her er det altid en god udfordring at finde plads til meget på lidt plads.

Hævesænkebord 
Både min stol og mit bord kan hæves og sænkes, så jeg kan stå op og arbejde – eller sidde ned. Det bruger jeg faktisk ofte, især fordi både stolen og bordet fungerer så godt. Det skal helst være let, ellers glemmer man hurtigt at bruge den slags. Jeg kan godt lide at komme tidligt herhen. Mange morgener er jeg her allerede fra kl. 7. Den stilhed, her er om morgenen, sætter jeg stor pris på.

Papirholder 
Papirholderen på døren bliver brugt til at holde styr på mine notater og skabe overblik over mine igangværende udstillinger og performances. Nogle gange vil jeg gerne arbejde uafhængigt af min computer, og derfor tager jeg altid notater på A4-papir. Papirholderen giver mig et overblik, som jeg ikke synes, jeg kan få på computerens skærm.

Foto: Matilde Haaning

Lampe
Arbejdslampen er den eneste lyskilde, jeg har indtil videre, ud over vinduet. Rummet vender sådan, at her aldrig kommer direkte sollys ind. Jeg har ikke tidligere været opmærksom på det, men har nu fundet ud, at det er rart at slippe for at sidde i direkte sollys, under arbejde. Fra vinduet har jeg udsigt til en asfalteret fodboldbane, høje, grønne træer og en bygning, der ser meget udansk ud. Når jeg kigger ud vinduet, tænker jeg, at jeg lige så godt kunne sidde i Litauen eller et helt andet sted. Det kan jeg godt lide.