Kære Folketingspolitikere, husk kunsten!

01.06.15 | Nyheder

Hvad enten regeringen bliver rød eller blå efter valget, er der nok at tage fat på, hvis billedkunsten skal have ordentlige rammer, skriver BKFs formand i juniudgaven af forbundets blad Billedkunstneren, som netop er udkommet.

Læs også formandens klumme om Folketingsvalget i webmagasinet kunsten.nu, klik her…

Mere info nedenfor om kunst- og kulturpolitiske arrangementer i valgkampen.

Sats på kunsten

“Kulturminister Marianne Jelved lancerede i maj måned i år en national handlingsplan for musikken.

Arkitektur og design har allerede fået et løft, og scenekunstområdet ligesådan.

BKF opfordrede i 2012 kulturministeren til at udarbejde en tilsvarende handlingsplan for billedkunsten. Den idé står stadig til fri afbenyttelse – såvel for Jelved som for en eventuel ny kulturminister.”

Sådan lyder det fra BKFs formand Bjarne W. Sørensen i den nye udgave af fagbladet Billedkunstneren, der udkom i samme uge som Folketingsvalget blev udskrevet.

Læs lederen her…

Kulturpolitik på Folkemødet

Vilkårene for kunsten er til debat på Folkemådet i Allinge, hvor 16 kunstnerorganisationer – heriblandt BKF – inviterer til debat, musik og kunst i vores fælles base i Rosengade 21.

Blandt overskrifterne på Rosengade-debatterne er:
Hvad er kulturen værd? Kreative erhverv i den kreative økonomi, Kunsten og Folketingsvalget.

Se invitationen til Rosengade Live kunst og kultur, klik her…

Kulturens valgkampmøde

For at sikre, at de politiske partier får en god debat om kulturens udfordringer og muligheder inden selve valgdagen har komponisternes og sangskrivernes organisation DJBFA inviteret til valgkampmøde 15. juni i København.

Kulturminister Marianne Jelved, kulturordfører Alex Ahrendtsen (DF), kulturordfører Lars Barfod (kons.) og kulturordfører Jørgen Arbo-Bæhr (Enhedsl.) er blandt de politikere, der har sagt ja til at krydse klinger om en række af de emner, som optager dansk kulturliv netop nu.

Se invitationen til kulturens valgkampmøde, klik her…