Jesper Elg er mentor i Billedkunstnernes Forbund

Bio
Jesper Elg (f. 05.11.1975) er en etableret stemme på den internationale kunstscene.
Han er stifter og leder af det anerkendte og anmelderroste V1 Gallery, som siden 2002 har været en banebrydende og populær kunstinstitution i ind- og udland. Sideløbende har han beskæftiget sig med nonprofit kunstprojekter i det offentlige rum, som bl.a. har udspillet sig på verdensberømte scener såsom Det Kongelige Teater, Roskilde-festivalen og New Museum i New York. Hertil fungerer han som konsulent for en række virksomheder og institutioner i forbindelse med integration af kunst i byrum, arkitektur og design. Han har været med i adskillige udviklingsråd.

Elg har sideløbende ageret som uafhængig kurator og skabt udstillinger i ind og udland, blandt andet den meget omtalte figurative gruppeudstilling Chicken Or Beef, på The Hole i New York. Kuratering og udvikling af kunstudstilling i Bjarke Ingels Groups pavilion på verdensudstillingen 2010 i Shanghai.

Medlem af Statens Kunstråds Internationale Billedkunstudvalg 2011-2014. Medlem af Dansk Galleri Sammenslutnings bestyrelse fra 2011-2014. Medstifter og medejer af Chart Art Fair.

Den røde tråd i Jesper Elgs virke er nysgerrighed og et seriøst ønske om at formidle og skabe opmærksomhed omkring kunstens potentiale og stemme i samfundsdebatten.

Særlige kvalifikationer
Gallerist, kurator, konsulent, formidler og sparringspartner.

Gallerist og kurator Jesper Elg:
www.v1gallery.com

Fra udstillingen Paint New York på Gammel Strand kurateret af Anne Kielgast og Jesper Elg, 2014.