Billie Maya Johansen (f. 1986) er uddannet billedkunstner fra Det Fynske Kunstakademi og Städelschule, Staatliche Hochschule für Bildende Künste, Frankfurt am Main, 2014.

Hos BKF viser hun fra 14. august til 17. oktober værket Fatigue (2016).

Det består af 18 serigrafiske tryk á 22 cm. i diameter, monteret på plastik displays (shelf woblers), ophængt på væg.

Værket kan opleves i BKF’s sekretariat, Vingårdstræde 21, 1. th. 1070 København K. Åbningstid er mandag-torsdag kl. 10-15.

Om ‘Fatigue’ – og om sin kunstneriske praksis – fortæller Billie Maya:

“I ‘Fatigue’ bliver ikonet fra mega-koncernen Google forvandlet til trætte, stirrende øjne, arrangeret som et stort, grafisk vægarbejde, der i sit håndværk minder om den konkrete kunst fra 1920’erne. Kontrasten mellem det (post-) moderne fremskridts-/effektivitetsprincip og avantgardebevægelsen influerer alle mine værker.

Når jeg f.eks. dissekerer ‘faldet’ som tema, er det ikke kun personlighedens kontroltab, jeg skildrer. Jeg stiller også spørgsmål til subjektets fysiske forfald i en medialiseret verden. Jeg er interesseret i tanken om, at når vi falder, mister vi vores status som subjekter og bliver objekter.

Denne tanke bliver på forskellig vis omsat i publikationer, grafisk arbejde såvel som i ruminstallationer. Parallelt med de grafiske installationer er der opstået en talrække af eksperimentelle film. Blandt andre kortfilmen Lines in Transparency (2014) og senest Red and Blue Ball (2017).

Uanset om jeg arbejder med film, objekter eller grafik, drives jeg af en gennemgående interesse for politiske og sociale betingelser og samtidsfænomener.”

Se mere af Billie Maya Johansens arbejde på: http://billiemaya.com

Og oplev hendes kommende udstillinger:

9. September 2017: Stripes or Die, TEGN: Art-space, Jyderup, gruppeudstilling.

4. – 27. Oktober 2019: M100 Art space, Odense C, sammen med Yuki Kishino (DE) og Kitsum Cheng (DE).