Kunstnernes egne udstillingssteder blev fejret

“Villaen her og Pompeisalen, vi er samlet i, emmer af overskud. Bryggeren vidste, hvor vigtig kunsten er – både for det enkelte menneske og for samfundet.”

Sådan indledte BKF’s formand Nis Rømer uddelingen af den nye BKF-pris Årets Kunstnerdrevne Udstillingssteder 2016, foran de ca. 150 feststemte gæster i den fyldte Pomepjisal på Carlsbergområdet i København, torsdag 27. oktober.

“Vi synes, det er et passende sted at fejre kunstnerisk virkelyst og noget af det mest avantgardistiske, eksperimenterende og sociale vi har på kunstscenen. Det er et felt, der er flygtigt og hele tiden i forandring. Hvor kunstnere arbejder idealistisk for sammen med deres kolleger, at skabe kunst for alle. Der hvor man som publikum får nogle af de bedste kunstoplevelser og opdager kunstnere man kommer til at følge mange år frem.”

“Det har været ufatteligt vanskeligt at vælge og vi ville ønske at vi kunne præmiere langt flere, for kvaliteten, antallet og aktiviteten er overvældende. Derfor er vi også glade for at sige at vi arbejder på at lave en lignende fejring næste år igen,” sagde Nis Rømer og løftede derefter sløret for, hvem vinderne af Årets Kunstnerdrevne Udstillingssteder 2016 er:

YEARS, læs juryens motivering, klik her…

Sydhavn Station, læs juryens motivering, klik her…

Huset i Asnæs, læs juryens motivering, klik her…

Ekstra legat på 5.000 kr. til det digitale projektrum Oraum, læs juryens motivering, klik her…

Foto: Katrine Møbius.

Se billeder fra prisfesten, klik her…

Stort tak til Carlsbergfondet for at stille Carlsberg Akademi til rådighed!

FAKTA, BKF-PRISEN ÅRETS KUNSTNERDREVNE UDSTILLINGSSTEDER
Prisen uddeltes for første gang 2016. Pengene kommer fra BKF’s andel af Copydans kollektive midler, der således kommer hele standen til gode.

Juryen 2016 bestod af billedkunstnerne Ida Thorhauge, dimittend fra Det Jyske Kunstakademi, Henriette Heise, professor og studieleder på Det Kgl. Danske Kunstakademi og Nis Rømer formand for BKF.

I alt var 36 kunstnerdrevne steder nominerede til prisen – nogle flere gange.

Prisen bestod af tre uddelinger a 30.000 kr. samt en ekstra uddeling af 5.000 kr. Udover pengene og hæderen fik modtagerne en skulptur af Anders Bonnesen, opstået via oversættelsen af ‘Artist Run Spaces’: