BKF lancerer mentorordning for interkulturelle kunstnere

06.10.13 | Nyheder

Vil du deltage i ny mentorordning for billedkunstnere?

Foto: udsnit af værk af deltager i tidligere års mentorordning, Amir Zainorin: Four Little Ducks, 2010.

Statens Kunstråd har udvalgt Billedkunstnernes Forbund (BKF) til at gennemføre et mentorprojekt for herboende billedkunstnere med interkulturel baggrund. Formålet er at åbne dørene til dansk kunstliv.

I BKFs Mentorordning deler anerkendte, professionelle billedkunstnere deres faglige netværk med herboende kolleger, der har interkulturel baggrund. BKFs Mentorordning giver desuden deltagerne sparring og faglige oplæg om bl.a. den hjemlige udstillingsscene og om kunststøttesystemet.

Vil du være mentee?

Er du billedkunstner?
Bor du i Danmark og har du en anden etnisk baggrund end dansk?
Har du en solid billedkunstnerisk praksis og evt. en billedkunstnerisk uddannelse bag dig, men mangler ansøgnings- og udstillingserfaring, netværk og kontakter i dansk kunstliv?
Så kan du ansøge om at blive optaget som mentee i BKFs mentorordning.

Det får du som mentee

At blive mentee i BKFs mentorordning indebærer, at du bliver matchet med en mentor, der er professionel, anerkendt billedkunstner, og som har de bedst mulige faglige og personlige forudsætninger for at indgå i et samarbejde med dig.
Du og din mentor får vejledning i, hvordan I sammen kan tilrettelægge et personligt skræddersyet udviklingsforløb, der strækker sig over lidt mere end et år. Formålet er, at du får et skub videre i din kunstneriske karriere og ind i dansk kunstliv.

Vil du være mentor?

Er du herboende billedkunstner med lyst og tid til at hjælpe en kollega ind i dansk kunstliv?
Har du en anerkendt billedkunstnerisk praksis, solid udstillingserfaring og/eller erfaring med at løse andre billedkunstneriske opgaver? Og har du et godt netværk i dansk og også gerne internationalt kunstliv?
Så kan du ansøge om at blive mentor i BKFs mentorordning.

Det skal du som mentor
At blive mentor i BKFs mentorordning indebærer, at du bliver matchet med en mentee, der er billedkunstner, og som har brug for din hjælp og støtte til at komme ind i dansk kunstliv.
Du og din mentee får vejledning i, hvordan I sammen kan tilrettelægge et personligt skræddersyet udviklingsforløb, der strækker sig over lidt mere end et år. Formålet er, at din mentee får et skub i sin kunstneriske karriere ved, at du åbner dine faglige netværk og deler din viden om kunstverdenen.
Mentorstillingen er på ca. fem timer pr. måned. Stillingen er aflønnet.

Noget for dig?

Skriv til bkf@bkf.dk og fortæl, hvorfor du vil være mentee eller mentor i BKFs Mentorordning.

Husk fyldestgørende CV.

Alle ansøgere inden for hele billedkunstfeltet hilses velkomne – foto, maleri, skulptur, installation, digital kunst, mm.

Ansøgere til BKFs Mentorordning vil blive vurderet, udvalgt og matchet af et kunstfagligt udvalg bestående af medlemmer af Billedkunstnernes Forbund.

BKFs Mentorordning ledes af billedkunstner Signe Vad, der kan kontaktes på: s_vad@yahoo.com

Ansøgningsfrist: 2. november 2013. Ansøgere kan forvente at få svar inden jul.

BKFs Mentorordning ruller i gang 1. februar 2014. Skynd dig at ansøge!