BKF præsenterer igen et stort program på Kulturmødet Mors

21.08.23 | Nyheder

Hvordan fremmer vi diversitet og inklusion i kunstens økosystem? Hvordan giver vi børn og unge lyst til at deltage i kunstneriske aktiviteter? Hvordan kan billedkunstnere bruge kunstig intelligens i deres arbejde? Og hvordan kan kunstnere være med til at finde helhjertede og bæredygtige løsninger i den grønne omstilling?

Det er nogle af de emner, som en lang række aktører fra kunstlivet og den politiske verden vil diskutere på BKF’s scene, Billedkunstens Camp, på Kulturmødet på Mors den 24.-26. august.

BKF har inviteret kunstnere, kunstarbejdere, politikere og mange andre spændende paneldeltagere til ikke mindre end 16 arrangementer, der afsluttes med en broderi-workshop, hvor deltagerne under kyndig vejledning af billedkunstnerne Åse Eg, Ulla Hvejsel, Anders Benmouyal og Mette Gitz-Johansen fra udstillingsstedet LOKALE kan brodere deres eget festival-badge.

Det er også udstillingsstedet LOKALE, der står for udsmykningen af Billedkunstens Camp, der består af en interaktiv foto-stand-in-bod, hvor man kan deltage i en fælles collage-leg med kunsthistorien og samtidskunstens aktører, som resulterer i en afbildning af kunstscenen i al sin mangfoldighed i et dynamisk gruppebillede.

LOKALE er et kunstnerdrevet udstillingssted og medlemmerne arbejder under en form for andelstanke, hvor fællesskabet gør den enkelte kunstner tydeligere ved at dele knowhow, erfaringer og spotlys:

“Vi forestiller os, at det relief og den ’kunstscene’, vi skaber, vil være et inklusivt billede, hvor vi afbilder og tydeliggør alle de mange aktører, der er med på en mangfoldig kunstscene — og som man ikke altid ser, fordi spotlyset simpelthen er alt for eksklusivt. Dette værk bliver skabt som et kollektivt samarbejde, hvor deltagerne bidrager med hver deres erfaring og kundskaber til at skabe et stort dynamisk gruppebillede,” udtaler LOKALE, der også står for årets motiv på muleposer og banner.

Udover arrangementerne i BKF’s egen camp er BKF’s forperson Marie Thams og næstforperson Jóhan Martin Christiansen tilbudt foretræde for Folketingets kulturudvalg fredag den 25. august kl. 11.15, Musikværket Sal 2, KulturPladsen.

Herunder finder du link til omtaler af samtlige arrangementer på Billedkunstens Camp:

  1. KUNSTPOLITISKE VISIONER #1
  2. DIVERSITET I KUNSTENS ØKOSYSTEM?
  3. KAN KUNSTNERE FÅ ET MERE BÆREDYGTIGT ARBEJDSLIV?
  4. AI – HVORDAN PÅVIRKER DET BILLEDKUNSTNERNE?
  5. KUNSTPOLITISKE VISIONER #2
  6. HAR VI KUNSTENS DATA?
  7. ER KUNSTEN GRØN? – OM BILLEDKUNSTENS ROLLE I EN KLIMABÆREDYGTIG FREMTID
  8. RINDAL OG OPRØRET MOD DEN STATSSTØTTEDE KUNST
  9. DIVERSITET OG INKLUSION I DANSKE KUNSTINSTITUTIONER?
  10. HAR ALLE LIGE ADGANG TIL KUNSTBRANCHEN?
  11. LINIEN – LYSET, FREDSSKULPTUR 1995 – OM KUNST, SHITSTORM OG RETTEN TIL HISTORIEFORTÆLLINGER
  12. KUNSTPOLITISKE VISIONER #3
  13. AI – FREMTIDENS VÆRKTØJ FOR BILLEDKUNSTNERE?
  14. PRIVILEGIEBINGO MED LOTTE BÆKGAARD
  15. GRIBER KUNSTEN BØRN OG UNGE?
  16. BADGE, KULTUR OG FÆLLESSYNING

 

Statens Kunstfond har støttet BKF’s samtaleprogram på Kulturmødet Mors 2023

Illustration øverst: Banner, skabt af LOKALE til Billedkunstens Camp på Kulturmødet på Mors 2023