Sted: Ringsted Galleriet
Etablering: 1982.
Organisering: Drives af bestyrelsen i Ringsted Galleriets forening. Daglig leder: Agnete Bertram.
http://www.rigall.dk/

Juryens motivering:

Passion er én ting; at brænde igennem, med fare for at brænde ud eller for at brænde hele byen af. Passionen springer nogle gange som ild fra objekt til objekt, person til person. Det kan holde ilden ved lige, men er også nogle gange en besværlig følgesvend. Mange af os og måske især kunstnere, lever tæt med den passion i vores arbejdsliv.

Øverst: Ringsted Galleriets bestyrelse 2017. Regitze E Karlsen, Hanse E Beyer, Jens Jørgen Hansen, Rasmus E Olsen, Morten K Jacobsen, Jonas K Sørensen, Agnete Bertram (daglig leder), Maria Nicolaisen. Foto: Morten K Jacobsen.

Men få kan sige, at de har holdt fast i den samme passion i over 30 år. Færre har gjort det med samme refleksion og dedikation som folkene bag dette udstillingssted. Det er et sted, der viser tillid til kunstnerne, tager chancer og som giver også mindre kendte kunstnere en soloudstillinger. Men som også har en forbilledlig åbenhed for kunst fra mange generationer.

Det er et sted for den samlede kunstscene. Det ville være forkert ikke at nævne navne, for især én; Maria Nicolaisen har gennem 25 år stået for stedet og dets udvikling og kunstneriske profil.

Senest er Agnete Bertram kommet til og fører stedet videre i samme fritænkende og udfordrende stil. Mange andre har været inde over og har lagt kræfter i bl.a. bestyrelsen bag.

Udstillingerne i Ringsted Galleriet er udfordrende og indimellem ganske elitære, men det giver også publikum oplevelser for livet. Juryen elsker det og vi vil gerne præmiere Ringsted Galleriet for jeres passion, vedholdenhed og høje niveau.

– juryen bag BKF-prisen Årets Kunstnerdrevne Udstillingssteder 2017:
Nis Rømer, formand for Billedkunstnernes Forbund, Kirsten Astrup, billedkunstner, Mathias Kryger, billedkunstner, kurator, kritiker og gæsteprofessor ved Det Fynske Kunstakademi.