Sted: Vermilion Sands. Tagensvej 85, København.
Etableret: 2016.
Organisering: Drives af Malene Dam, Kevin Malcolm & Nikolaj Stobbe.
http://vermilionsands.net

Juryens Motivering:

Vermilion Sands er et kunstnerdrevet sted, der virkeligt er brændt igennem i år. Der var ingen tvivl hos juryen om, at dette sted er et, vi vil komme til at følge tæt fremover. Ambitionsniveau et højt, kurateringen behændig og der er skarphed i produktionerne. I stedets korte tid har I været med til at bringe en masse nye kunstnere frem på scenen. Kunstnere, der virkeligt udfordrer både med form og indhold. Folk som vi ikke havde hørt om, eller kun kendte ganske lidt.

Øverst: Folkene bag Vermilion Sands, Malene Dam, Kevin Malcolm og Nikolaj Stobbe.
Foto: Markus von Platen.

Det vidner om stor nysgerrighed og vilje til at opsøge det ukendte fra jeres side. Det er også et sted, der for alvor tager det internationale ind og derfor peger ud i verden igen.

Der er tale om iscenesættelser af kunst, som sætter sig spor med ‘ufattelig styrke inden i os’, for at parafrasere udstillingstitlen på en af jeres seneste udstillinger.

Et stort tillykke til kunstnere og kuratorer; Malene Dam, Kevin Malcolm & Nikolaj Stobbe og alle dem, I har arbejdet sammen med. Vi håber I fortsætter den udfordrende og underholdende stil.

– juryen bag BKF-prisen Årets Kunstnerdrevne Udstillingssteder 2017:
Nis Rømer, formand for Billedkunstnernes Forbund, Kirsten Astrup, billedkunstner, Mathias Kryger, billedkunstner, kurator, kritiker og gæsteprofessor ved Det Fynske Kunstakademi.