DBF kursus: Skriv om din kunst

13.02.22 | Diverse

Online workshop d. 10.-11. og 17.-18. marts 2022, alle dage kl. 9.30-15

Lær at skrive om din praksis og dine værker med integritet, at målrette din tekst – og at have det sjovere med at skrive. Onlineworkshop for kunstnere i at skrive om egne værker og egen praksis.

At sætte ord på det, som foregår intuitivt og søgende er vanskeligt for de fleste kunstnere, men det er ofte nødvendigt i alle dele af en proces. Fra den tidlige idégenerering til ansøgninger, og siden til PR-materiale. På workshoppen lærer du teknikker til at skrive, og når vi er færdige, har du en projektbeskrivelse klar i hånden og viden om at tage den skridtet videre. Kurset henvender sig til professionelle kunstnere, der enten er etablerede eller som er i de første år af deres professionelle virke. Målet er at give dig tryghed i at skrive i et præcist, personligt og usnobbet sprog.

Lær formaterne at kende
En god pressetekst, ansøgningstekst eller hjemmeside tekst kan være dét, der får dig og dine værker igennem næste nåleøje. På workshoppen lærer du at designe en skriveproces, du kan stole på, og at bruge tekst til at både tænke og formidle med. Vi arbejder med kendte og gennemprøvede skriveteknikker, taler om best practice og eksempler og workshoppen er bundet sammen af dine egne afprøvninger af teknikkerne.

Ved kursets afslutning har du:

  1. Erfaring med forskellige teknikker til skrivning og redigering – og en introduktion til at tænke på din modtager og dit formål med din tekst

  2. En færdig projektbeskrivelse

  3. En printet guide til eget brug, som opsummerer det, du har lært


Om underviseren
Kirstine Autzen arbejder i dag som billedkunstner og fotograf og har desuden i en lang årrække skrevet om og for kunstnere både i trykte og onlinemedier og på konsulentbasis. Hun har i 5 år undervist andre kunstnere og kunsthåndværkere i at skrive om egne værker og praksis.

Se mere
Podcast om netop at skrive om eget arbejde:
https://denkreativeforretning.dk/podcast/032
www.kirstineautzen.dk
www.instagram.com/kirstineautzen


Praktisk information

Kurset udbydes af Danske Billedkunstneres Fagforening

Tid:
d. 10.-11. og 17.-18. marts 2022, alle dage kl. 9.30-15

Egenbetaling:
400 kr. 

Deltagere: 
Deltagerantal max 8, efter først til mølle-princip. 

Sted:
Online

Tilmelding:
Tilmelding sker på mail til DBF dbf@danskebilledkunstnere.dk efter ”først til mølle-princippet”.