DBF kursus: Fra 2D til 3D skulptur

09.02.22 | Diverse

Digitalt 3D-kursus på Hollufgård 12.-13.marts 2022 kl. 10-16.

Med det gratis 3D program Blender kan man lave skulpturer, uden samme fysiske begrænsninger som fx ler, og alt efter hvad man ønsker og har råd til, kan den så printes i en hvilken som helst størrelse, og få en smuk finish, støbes i metal, eller fræses i forskellige materialer. Mulighederne er kun begrænset, af fantasi og økonomi.

At man også let kan ændre sin skulptur, og lave mange forskellige variationer, giver en helt ny dristighed og kreativ lyst til at eksperimentere meget mere, da det kun koster tid, ikke dyre materialer. Tænk på 3D skulpturarbejde som en stamme med grene der vokser ud, og åbner nye muligheder. Der er også helt andre muligheder for at udvikle sig kunstnerisk, når man undervejs kan blive inspireret til nye veje, – uden at destruere sit originale arbejde.

Der findes også forskellige muligheder for at sample skabeloner eller objekter fra fildelingssider, eller samarbejde med andre 3D kunstnere. Man kan også relativt nemt scanne virkelige objekter og strukturer og skabe ny originale kunstværker.

3D skal forstås som et værktøj, der gør det meget lettere og billigere at få realiseret dine ideer. På kurset vil man lære grundlæggende 3D skulptur teknikker, samt hvor man går hen for at få det printet, fræset eller lignende.

Underviser
Frank Fenriz www.frankfenriz.dk


Praktisk information

Kurset udbydes af Danske Billedkunstneres Fagforening.

Tid:
d. 12.-13.marts 2022 kl. 10-16.

Egenbetaling:
Kurset er gratis for medlemmer af DBF, BKF og UKK, da DBF støtter med ophavsretsmidler.

Deltagere: 
Deltagerantal max. 8, efter først til mølle-princip. 

Sted:
Hollufgård, Hollufgårds Allé 26, 5220 Odense SØ

Tilmelding:
Tilmelding sker på mail til DBF dbf@danskebilledkunstnere.dk efter ”først til mølle-princippet”.