DBF kursus: Teknisk Tirsdag

04.10.21 | Diverse

29. marts, 26.april og 31. maj 2022, kl. 9.45-16.00 

Vestsjællands Arbejdende Kunstværksteder i Jyderup åbner dørene til tre temadage i løbet af foråret 2022. 

Tirsdag d. 29. marts:
”Skematisk/praktisk gennemgang af model- og formarbejdet til cire perdu støbning af bronze og aluminium”

VAKs medarbejdere vil gennemgå og demonstrere værkstedets støbemetoder og de materialer, som indgår: silikone, gips, voks og formmasse, men også præsentere de mere eksperimentelle tilgange som værkstedet har til støbning. De gode tips deles, der kan sparres om fremtidige projekter og tekniske udfordringer – i gruppen og individuelt i det omfang tiden tillader det.

Tirsdag d. 26. april:
”Pulverlakering på den vilde måde” Pulverlakering er en stærk og holdbar overfladebehandling fra industrien. I VAKs værksteder eksperimenteres der med at udnytte pulverets fantastiske tekniske egenskaber på nye måder, som et selvstændigt materiale med vildt intense farvemuligheder. Der er ganske få tekniske ting at lære før en skulptur kan få en lækker overfladebehandling, og de eksperimentelle muligheder er enorme for dem, der vil have knald på farverne.

Tirsdag d. 31. maj:
”Laserskæreren som hjælpeværktøj ved skulpturarbejde” Når proportionerne på en skitse skal vurderes, der skal konstrueres et skelet til en skulptur eller fremstilles profilskinner og andre hjælpeværktøjer til stuk-, ler- eller beton-arbejde, er laserskæreren et super værktøj at kende til. Der er mange typer billig eller gratis software, som kan forberede filer direkte fra løse skitser eller færdige digitale 3D-modeller og alt fra små tricks til hele produktionsforløb kan hurtigt læres. Vi gennemgår workflowet fra idé, over materialeog software-valg til maskinindstillinger og -begrænsninger. Der bliver tid til snak om individuelle idéer, spørgsmål og præsentation af de vilde muligheder.

 

Praktisk information

Kurset udbydes af Danske Billedkunstneres Fagforening.

Tid:
29. marts, 26.april og 31. maj 2022, kl. 9.45-16.00 

Egenbetaling:
Deltagelse er gratis, men udebliver man uden at melde afbud senest to døgn før arrangementets begyndelse, opkræves efterfølgende et gebyr på kr. 400 for den plads man har blokeret.

Deltagere: 
Deltagerantal max. 12.

Sted:
VAK ligger 3 min. gang fra stationen i Jyderup. Dagene løber fra 9.45-16.00 (det passer med tog fra/til København).

Tilmelding:
Tilmelding sker efter ”først til mølle-princippet”. Send en mail direkte til VAK på vak@vakkunstvaerksteder.dk med personoplysninger og hvilken forening du er medlem af.

Teknisk Tirsdag bliver afholdt som tre individuelle arrangementer. Det er muligt at tilmelde sig en eller flere uafhængigt af hinanden.