Drømmenes visuelle logik

I Helene Vestergaards SET plakater, som vises i Billedkunstnernes Forbunds sekretariat frem til 5. marts 2019, inviteres beskueren til at gå på jagt efter skjulte sammenhænge i symboler, farver og mønstre.

Med legesyge visuelle variationer, inspireret af kortspillet SETs stramme, matematiske format, lyser Helene Vestergaards værker op i BKF’s mødelokale i årets første måneder.

Helene Vestergaard (f. 1991) er bosat i Aarhus, men arbejder også i København, bl.a. som medlem af Udstillingsstedet Sydhavn Station og værkstedsfællesskabet Skelbækgade 32.

Hun er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi (2012-2018) og Royal Insitute of Art, Stockholm (2017) og arbejder fortrinsvist med maleri og collage.

I Helene Vestergaards værker ses paralleller tilbage til dada-bevægelsen fra omkring 1915 og til den senere surrealisme. Ligesom dadaisterne bevæger hun sig rundt i sin underbevidsthed, drømmer og skaber sammenhænge, som ikke er logiske i vågen og rationel tilstand.

I hendes SET plakater – inspireret af kortspillet SET, hvor deltagerne finder matematiske mønstre – ses samme drømmende, irrationelle sammenhænge. Værkerne myldrer af skjulte mønstre og visuelle forbindelser, som kan afkodes af den opmærksomme beskuer med blik for drømmenes logik.

Helene Vestergaard:
SET plakater. 80 x 120 cm.

Udstilling i Billedkunstnernes Forbunds sekretariat
21. januar-5. marts 2019.

Billedkunstnernes Forbund
Vingårdstræde 21
1070 København K

www.helenevestergaard.com
www.instagram.com/helene_vestergaard_


Udstil hos BKF

Er du medlem af BKF, dimittend indenfor de seneste tre år og vil du udstille i forbundets lokaler?

Læs mere om BKF’s udstillingsordning her…