Her er de nominerede til BKF-prisen 2020

06.05.20 | Nyheder

Fra Skagen til Møn, fra den vestjyske hede til hovedstadens industriområder, i skovene og langt ude på landet: I hele Danmark skaber billedkunstnere deres egne, uafhængige projektrum til samtidskunsten og viser vigtige, vildtvoksende og vedkommende udstillinger, der giver et indblik i det allernyeste, der rører sig i kunstlivet. 

Kunstnernes egne udstillingssteder har både midlertidig og mere permanent karakter, men fælles for dem er, at de inspirerer den faglige udvikling i hele kunstlivet, nytænker udstillingsformater og giver både unge og etablerede kunstnere muligheder for at nå ud til publikum – på kunstens egne præmisser.

Trods COVID-19-krisen er stederne sprællevende og klar til at invitere publikum ind, når samfundet langsomt begynder at åbne op. Derfor fejrer Billedkunstnernes Forbund igen i år det store arbejde, der foregår i det selvorganiserede kunstliv.

Selve prisuddelingen, der skulle være løbet af stablen d. 16. maj, er udskudt til d. 13. juni, hvor vi igen kan mødes i lidt større forsamlinger. Følg med her på www.bkf.dk og på BKF’s Facebook og Instagram, hvor vi informerer om, præcis hvordan prisfesten finder sted, snarest muligt.

Tid og sted for prisfesten: BKF-prisen Årets Kunstnerdrevne Udstillingssteder uddeles lørdag d. 13. juni 2020 kl. 16-18 i café Polykrom i Den Frie Udstillingsbygning.

Håber at se så mange som muligt – selvfølgelig under overholdelse af myndighedernes retningslinjer – så vi sammen kan fejre kunstnernes egne platforme!

Vinderstatuetten Artist Run er skabt af billedhugger Anders Bonnesen.

Jury vælger vinderne
I løbet af foråret har alle kunne nominere et eller flere kunstnerdrevne udstillingssteder ved at sende en mail med en begrundelse til Billedkunstnernes Forbund. I alt er 65 steder nomineret i år, se oversigten her nedenfor på siden.

Blandt de nominerede vælges 6 steder til en shortliste, heraf 3 vindere.

Udvælgelsen foretages af en jury, bestående af BKF’s formand Nis Rømer, samt Farid Salti og Malene Dam fra to af tidligere års vindere, henholdsvis Kunsthal ved siden af og Vermilion Sands.

Årets Kunstnerdrevne Udstillingssteder 2020 består af tre præmieringer på hver 25.000 kr. Pengene kommer fra VISDA’s kollektive ophavsretsmidler.

Vindernavnene offentliggøres i juni måned her på bkf.dk, samt på BKF’s Facebookside og Instagram.


Her er alle nominerede:
Årets Kunstnerdrevne Udstillingssteder 2020

 

Fernisering, C4 projects, 2019.

 

Den kunstnerdrevne platform f.eks. præsenterede tidligere i år projektet 7 Walks: From Albisola to Læsø. Her dokumentation af performativ forelæsning med titlen ‘Was Asger Jorn an Activist?’ af Vermeir & Heiremans og Luke Mason, Kunsten Museum of Modern Art Aalborg. Foto: Rikke Ehlers Nilsson.