Kursus: Grafisk Eksperimentarium på Kunstforum Viborg

03.10.23 | Kursuskalender

Kunstforum Viborg udbyder Grafisk Eksperimentarium til professionelle kunstnere

Formålet med Grafiske Eksperimentarium er at skabe et forum for vidensdeling og sparring. Derudover skaber det Grafiske Eksperimentarium rammen for at arbejde både i det Grafiske Værksted og i Bogtrykmuseet, og dermed kombinere de to teknikker – det grafiske kunsthåndværk med de oprindelige bogtrykteknikker.

Dato:
Inspirationsdag 6. oktober 2023
Workshop 23. februar – 3. marts 2024

Sted:
Vingaards Officin og Grafisk Værksted Viborg, Lundvej 8, 8800 Viborg

Undervisere:
Grafiker Tanja Nellemann Kruse, grafiker Yngve Riber og typograf Bent Kvisgaard

Pris:
Kunstforum Viborg/BKF medlemmer 300 kr. og 500 kr.
Er du ikke medlem af BKF er priserne 600 kr. og 1.000 kr.
Derudover skal der påregnes udgifter til materialer og værkstedsleje 50 kr. pr. dag.

OBS! Max 14 deltagere – først til mølle-princip.

Tilmeld dig ved at skrive til:
Pia Pedersen på pianpedersen@gmail.com eller
Annette Gerlif på annettegerlif@yahoo.dk
Skriv om du deltager i begge forløb eller kun det ene. Deltagere der kan deltage i begge forløb prioriteres.

Vi ønsker med Grafisk Eksperimentarium at skabe interesse for faget og maskinerne. Der vil være en 1 dags introduktion, hvor deltagerne oplever og afprøve begge værksteder efterfulgt af en 10 dages workshop hvor deltagerne kan eksperimentere på egen hånd. I løbet af workshoppen, vil der være input fra kunstnere der arbejder med grafik, typografi og Artists Books.

Vingaards Officin er et arbejdende bogtrykmuseum, hvor man kan opleve dagligdagen som den var på bogtrykkerierne i midten af 1900-tallet. Bogtrykmuseet ligger side om side med Grafisk Værksted Viborg på Lundvej 8, Viborg. Det giver en unik mulighed for at undersøge krydsfeltet mellem historisk typografi og nutidskunsten. På workshoppen vil der være mulighed for at arbejde i begge værksteder.
Bogtrykmuseet drives af frivillige – typisk folk der er oplært inden for faget, og kan betjene de nu historiske maskiner. Det er ikke længere muligt at blive uddannet indenfor faget, og det er derfor vigtigt at få videregivet den viden og erfaring de frivillige har.
Workshoppen afsluttes med en finissage, hvor deltagerne får mulighed for at præsentere deres arbejder – både processen og færdige værker. Finissagen afholdes i samarbejde med Bogtrykmuseet på Lundvej 8, Viborg. Efterfølgende vil der være mulighed for at de grafiske eksperimenter blive vist på Viborg Bibliotekerne.

Foreløbig program:
Inspirationsdag 6. oktober 2023 fra kl. 9-15
Introduktion til grafiske teknikker og bogtryk
Undervisere: Grafiker Yngve Riber og typograf Bent Kvisgaard
Antal deltagere: 14

Grafisk Eksperimentarium fredag den 23. februar til søndag den 3. marts 2024
Grafiske teknikker, bogtryk samt Artists Books – fortsættelse
Undervisere: Grafiker Tanja Nellemann Kruse, grafiker Yngve Riber og typograf Bent Kvisgaard
Antal deltagere: 14

Fredag 23. og lørdag 24. februar: Præsentation af grafiske teknikker og Artists Books ved Tanja Nellemann Kruse
Tirsdag den 27. februar: Grafiske eksperimenter ved grafiker Yngve Riber og typograf Bent Kviesgaard
Søndag den 3. marts: Finissage og udstilling på Vingaards Officin
Den øvrige tid arbejdes der på egen hånd.

Information om:
Vingaards Officin – Bogtrykmuseet Viborg er et arbejdende bogtrykmuseum, hvor man kan opleve dagligdagen som den var på bogtrykkerierne i midten af 1900-tallet. Museet omfatter et stort sætteri med både håndsætteri, maskinsætteri og skriftstøberi – der er trykkeri og bogbinderi og et maskinværksted hvor reparation og restaurering udføres. Bogtrykmuseet ligger i udkanten af Viborg på ’Cecilielund’, Lundvej 8, 8800 Viborg.
www.vingaards-officin.dk

Grafisk Værksted Viborg blev etableret i efteråret 2020 af Vingaards Officin i samarbejde med medlemmer fra Kunstforum Viborg. Værkstedet har lokalitet på samme adresse som Vingaards Officin.
www.gv-viborg.dk

Kunstforum Viborg blev etableret i december 2014 for at skabe et fælles forum for de professionelle kunstnere i Viborg. Foreningen har pt. 28 medlemmer, og vil gennem kunstaktiviteter bringe Viborg Kommune ”på det kulturelle landkort”. Kunstforum Viborg vil medvirke til at styrke og understøtte kommunens kulturliv, samt vækstlaget af unge kommende kunstnere.
www.kunstforumviborg.com

Projektet ledes af Billedhugger Henning Elving, Billedkunstner Annette Gerlif og Billedkunstner Pia Pan. Alle er medlem af Kunstforum Viborg og BKF mm.