Styrk din bevidsthed omkring hvordan dit kunstneriske arkiv kan tilgængeliggøres og hvilken rolle det spiller i den kulturelle bevidsthed. Formålet med kurset er at identificere veje ind til at forholde sig til de ofte krævende og vanskelige spørgsmål, der rejser sig i forhold til et kunstnerisk arkiv og det kunstneriske eftermæle.
Kurset vil byde på tværæstetiske ekspertoplæg, med personer der har erfaring inden for feltet, og vil give ny viden og inspiration til hvordan du som kunstner selv kan tage ejerskab over dit kunstneriske eftermæle og løbende udvikle dit arkiv.
Bemærk elementer af kurset vil foregå på engelsk.
Johanne Løgstrup og Stine Hebert med indbudte gæsteundervisere.
Stine Hebert er kunsthistoriker, kurator og underviser. I sin praksis er hun optaget af kunstnernes arbejdsvilkår og af forskellige uddannelses- og læringsmodeller.
Hebert har kurateret udstillinger i ind- og udland samt undervist på universiteter og kunstakademier rundt om i Europa. Tidligere har hun været kurator på Kunsthal Charlottenborg og Malmö Kunstmuseum. Hun har været direktør på BAC-Baltic Art Center, rektor på Det Fynske Kunstakademi og senest været dekan på Oslo National Academy of the Arts.
Som kurator har Stine Hebert kurateret projekter som Between the Lines – artists’ response to #MeToo, Oslo National Academy of the Arts 2018; Lars Laumann: Season of Migration to the North, Malmö Art Museum 2016; Rose English – The Eros of Understanding, Kunsthal Charlottenborg, 2014; The Nordic Model, co-kurateret m. Kim Einarsson & Cecilia Widenheim, Malmö Art Museum, 2013; Leigh Ledare et.al, Kunsthal Charlottenborg, 2013 og Joachim Koester: If One Thing Moves, Everything Moves, Kunsthal Charlottenborg, 2012.
Johanne Løgstrup er kurator, underviser og skribent. Et fokuspunkt i hendes praksis er hvordan fortiden bearbejdes i samtiden.
Hun har bl.a. som kurator stået bag Museet er lukket, en udstilling om fluxus-kunstner, forfatter og kunst-bibliotikar Knud Pedersen (2015), Vertigo Sea af John Akomfrah med et der tilhørerende diskursive program Unfinished Histories (2016). Begge foregik på Nikolaj Kunsthal. Seneste har hun arbejdet med billedkunstner Kirsten Dufours kunstprojekt Let Us Speak Now, et videoarkiv bestående af interviews med kvindelige kunstnere og aktivister.
Sidste år forsvarede hun sin praksis-baserede Ph.D-afhandling “Kuratoriske forhandlinger om kunstmuseets rolle under kontemporaneitetens vilkår – udfoldet i en udstilling om billedkunstner Sonja Ferlov Mancoba” ved Institut for Kommunikation og Kultur, Aarhus Universitet, hvor hun også var en del af forskningsprojektet The Contemporary Condition.
Tid:
4. og 18. maj 2022, begge dage kl. 10-16
Egenbetaling:
500 kr. inkl. forplejning.
Tilmelding:
Ved tilmelding bedes du sende et par linjer om, hvad du ønsker at få ud af kurset. Tilmelding skal ske til kmfp@bkf.dk