Deltag i 3 dages field recording workshop med den britiske lydkunstner og musiker Peter Cusack på Sound Art Lab
Gennem en udforskning af lokale lydlandskaber i og omkring Struer er det målet med workshoppen at undersøge lydoptagelsen som eksperimentel kunstnerisk praksisform. I workshoppen vil vi skabe et rum for at udveksling og refleksion over forskellige metodiske og tekniske tilgange til lydoptagelse. Der vil være mulighed for at afprøve og eksperimentere med forskellige metoder og teknikker, herunder multikanals optagelse og optagelse med hydrofoner og kontaktmikrofoner.
Workshoppen er henvendt til erfarne kunstnere og komponister, der vil afprøve nye teknikker, samt til kunstnere, der vil introduceres til teknikker inden for lydoptagelse. Deltagerne vil på workshoppen arbejde selvstændigt på udvalgte locations, mens resultaterne af arbejdet vil være udgangspunkt for fælles kritisk evaluering.
Workshoppen er arrangeret af Sound Art Lab i samarbejde med Billedkunstnernes Forbund og Art Music Denmark.
Sound Art Lab stiller forskelligt optageudstyr til rådighed, heriblandt hydrofon (undervandsmikrofon), geofon, kontaktmikrofon, forskellige kondensator mikrofoner mv.. Har du selv optageudstyr, hi- eller low-fi, er du mere end velkommen til at medbringe det.
Underviser: Peter Cusack
Workshoppen bliver ledet af den britiske kunstner, musiker og forsker Peter Cusack. Cusack har igennem en lang karriere arbejdet med lydoptagelsen som central del af sit virke som bl.a. omfatter projektet Sounds from Dangerous Places hvori han med udgangspunkt i lydoptagelser bl.a. har udforsket Tjernobyls udelukkelseszone; Kaspiske oliefelter; atomanlæg i Storbritannien. Han betegner selv sin undersøgelse af lydmiljøer som Sonic Journalism, hvori den stedsspecifikke undersøgelse tager udgangspunkt i stedets lydlige egenart. Cusack er Emeritus medlem af Creative Research into Sound Arts Practice (CRiSAP) i London og har endvidere undervist i en lang række kunstuddannelsesinstitutioner.
Hvem kan deltage?
Målgruppen for workshoppen er kunstnere, der har en etableret praksis. Det er ikke et krav at deltagerne har et højt teknisk specialiseret niveau, men erfaring med at arbejde med lyd er en fordel.
Tid:
28.-30. september 2022, kl. 9.00-15.00
Sted:
De praktiske rammer for workshoppen er det nyetablerede Sound Art Lab i Struer, som vil bidrage med faciliteter til at arbejde individuelt i lydstudier og atelier, samt seminarrum til fælles sessions, lytteseancer, mv.
Sound Art Lab har adresse i den tidligere B&O administrationsbygning på Peter Bangs Vej 17B, 7600 Struer, Danmark. Der er let adgang til Struer via tog, bus, og motorvej fra Århus, København og andre byer.
Under workshoppen deltagerne på Struer Højskole.
Egenbetaling:
Egenbetaling er 1.500 kr. som dækker workshop, overnatninger og forplejning. Det er muligt at tjekke ind d. 27. september, hvor der også er forplejning.
Tilmelding:
Tilmelding foretages via email på jacobe@soundartlab.org senest d. 15. september 2022.
Antal deltagere max 12.
Støtte:
Workshoppen er støttet af BKF’s Udvalg til Fordeling af Kulturelle Midler og Art Music Denmark, og er en del af initiativet Fremtidens Lydkunst i Region Midtjylland støttet af Region Midtjyllands Kulturudviklingspulje, et samarbejde mellem Sound Art Lab, SPOR festival og Struer Tracks.