På dette kursus vil du blive introduceret til det at blande beton, og hvad forskellen er på mørtel og beton. Vi vil sammen producere støbeforme i forskellige materialer, og du vil lære, hvordan man indfarver beton. Sammen gennemgår vi materialets særlige egenskaber og de grundlæggende teknikker, så du efterfølgende kan implementere arbejdet med beton i dine kunstneriske projekter.
Desuden skal vi tale om sikkerhed og noget så relevant som rengøring efter støbeprocessen – hvordan skiller man sig af med restprodukter og sørger for at overholde krav om håndtering af affald.
Kurset foregår udendørs i Huggegården på Statens Værksteder for Kunst.
Ved kursets afslutning vil du være i besiddelse af:
KURSUSINFO
Dato og tid:
6. + 7. maj 2023, kl. 9.00 – 16.00
Pris: 1.150,- kr.
Prisen er inklusiv materialer og kaffe/te. Du bedes selv medbringe frokost.
Er du medlem af BKF, kan du få 20% rabat. Tilbuddet gælder for de første 30 tilmeldte vores kursusrække 2023.
Antal deltagere: 10 – 12
Om underviseren:
Mikael Jackson er uddannet keramiker fra både Designskolen Kolding og Glass & Ceramics på Royal College of Art i London. Han arbejder som udøvende keramiker og har modtaget priser og præmieringer for sine værker. Til daglig underviser han og er værkstedsleder på Det Kongelige Akademi samt værkstedskonsulent på Statens Værksteder for Kunst.
Adresse:
Statens Værksteder for Kunst, Huggegården (udendørs)
Strandgade 27B,
1401 København K
Ansøgning og målgruppe:
Kurset henvender sig til billedkunstnere, kunsthåndværkere, designere og arkitekter med ingen eller lidt erfaring med beton, men som ønsker at eksperimentere med støbeteknik til brug i egen kunstneriske praksis.
Send din ansøgning med CV og en kort beskrivelse af din interesse i og forventninger til kurset i en samlet mail til kursus@svfk.dk senest d. 2. april 2023.
Har du spørgsmål til kurset, ansøgningsproceduren eller andet, så kontakt Rebekka Lewin: rebekka@svfk.dk
NB! Vi forbeholder os retten til at aflyse kurset, hvis der ikke er nok tilmeldinger.
Afmelding skal ske skriftligt til administrationen. Indtil tilmeldingsfristen kan afmelding ske uden beregning. Ved afmelding efter fristen betales 50 % af kursusafgiften. Ved afmelding senere end 3 dage før kursusstart betales hele kursusafgiften. Man har mulighed for at sende en stedfortræder, hvis man er forhindret i at deltage.
SVFKs kursusrække er støttet af Augustinus Fonden, Beckett Fonden, Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond og 15. juni Fonden.