Lyd & Kunst Årsmøde: Repræsentation og Handling

29.04.24 | Events

Lyd & Kunst Årsmøde #2: Repræsentation og handling: Hvordan skaber vi sammen forandring og samlever i en verden i krise?

Dato: Torsdag den 23. maj 2024

Tid: 10:00 – 15:30 + et separat aftenprogram med middag og SPOR-performances

Sted: Remisen på Godsbanen: Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C, Danmark.

Lyd & Kunst Årsmødet #2 finder sted den 23. maj under SPOR Festival i samarbejde med Sound Art Lab.

Temaet for dette årsmøde er Repræsentation og handling: Hvordan skaber vi forandring og samlever i en verden i krise? Med dette tema ønsker vi at skabe et rum til videndeling inden for lydkunst og eksperimentel musik i Danmark og i udlandet som reaktion på en stadig mere polariseret verden med konflikter og krige samt samfundsstrukturer, der påvirker og begrænser mennesker forskelligt.

Vi spørger derfor: Hvordan kan kunstnere, komponister og kulturinstitutioner placeret i den Globale Nord aflære normdrevne magtstrukturer, der er iboende i deres samfund? Hvordan kan dette føre til en forståelse af vores egne positioner og muligheder for handling gennem fællesskabelse og aflæring? Og hvordan påvirker disse handlinger vores forståelse af sameksistens og repræsentation inden for kunstskabelse og musikalsk komposition?

Dagen lover et dynamisk program med præsentationer, samtaler og øjeblikke til selvrefleksion. Du vil møde Jessie Marino, Stas Shärifulla, Kemê Pellicer og Rosa Lois Balle Yahiya, og sammen vil vi udforske måder at få indsigt i mulige forandringer og vores egne fordomme for herved at blive mere resonante.

Tilmelding

Deltagelse i Lyd & Kunst Årsmødet (10:00 – 15:30) er gratis (inklusiv frokost og kaffe), og alle er velkomne. Tilmelding sker via e-mail til stine@soundartlab.org inden den 17. maj. Tilmelding er påkrævet grundet forplejning. Der vil være et gebyr på 300 DKK i tilfælde af aflysning senere end den 22. maj kl. 12.

PROGRAM

09:50 – 10:00 Ankomst og tjek ind i Remisen, Godsbanen (Skovgaardsgade 3, Indgang 3H).

10:00 – 10:15 Velkomst.

10:15 – 11:00 The Positive Reinforcement Campaign – Artist Talk med Jessie Marino

Jessies artist talk vil fokusere på tilblivelsen af Murder Ballads II: The Positive Reinforcement Campaign og diskutere ideer om kunstnerisk samarbejde, med inspiration fra folkemusiktraditioner i konteksten af “Neue Musik”, og de acceptable og uacceptable former for vold, der fremprovokeres i denne sangcyklus. I den anden halvdel vil moderator Rosa Lois Balle Yahiya lede en åben session for spørgsmål og diskussion med publikum.

11:00 – 11:15 Pause 15 min

11:15 – 13:15 BECOMING–RESONANT: ART AS ACTION, ACTION AS RESEARCH
– Keynote tale med Stas Shärifulla

Født i det østlige Sibirien, Rusland, og med rødder i Bashqort, studerer Stas Shärifulla, hvordan forskellige soniske og lyttepraksisser fungerer som værktøjer til community building, bevarelse af kollektiv hukommelse, politisk fantasi og aktions etnografi. I oplægget vil Stas præsentere dele af metodologien bag sin hybrid-tilgang til forskellige soniske praksisser, forskning og aktivisme, samtidig med at han vil fokusere på konceptet Becoming resonant – en række ‘øvelser i af-alienation’.

12:30 – 13:15 Frokost hos Spiselauget, Godsbanen.

13:30 – 15:00 Sensing diversity – workshop med Kemê Pellicer

I denne workshop vil vi arbejde med vores bevidsthed og forståelse af diversitet. Sammen vil vi udforske måder at udvide vores perspektiver, forbinde med vores sanser og praktisere refleksion med det formål at bevæge os i retning af en mere tilgængelig praksis/felt.

15.00 – 15.30 Afslutning og tak for i dag.

Rosa Lois Balle Yahiya vil guide os sikkert gennem dagen. Rosa er stifter og administrerende direktør for Another Life Community – en non-profit forening, der arbejder for at øge repræsentationen og forbedre forholdene for minoritets individer og kvinder i den danske musik- og kulturindustri.

Lyd & Kunst Årsmødet er et initiativ startet af SPOR Festival, Struer Tracks og Sound Art Lab udviklet i samarbejde med Art Music Denmark og Dansk Komponistforening.

Målet med årsmødet er at styrke netværksdannelse og videndeling for alle, der beskæftiger sig kunstnerisk med lyd, med fokus på et højaktuelt emne. Med Lyd & Kunst Årsmødet fokuserer vi på et internationalt publikum, og af denne grund vil arrangementet blive afholdt på engelsk.

 

Læs mere her