Elsebeth Jørgensen er mentor i Billedkunstnernes Forbund

Billedkunstner Elsebeth Jørgensen er født i 1970 og bor og arbejder i København. Hun er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne, 1995-2002.

Elsebeth Jørgensen arbejder med fotografi, lyd- og video, tekst, installation og stedsspecifikke projekter. Hendes værker er forskellige typer montager, baseret på research i historiske arkiver hvor egne registreringer i billede, lyd og tekst sammenstilles med arkivstof og fiktionsfortælling. Ofte involveres også forfattere, komponister, musikere, historikere, botanikere, arkæologer, arkivarer, mediedesignere, skuespillere og lydkunstnere i værkproduktionen.

Værkerne præsenteres i kunstinstitutioner, offentlige byrum / landskaber eller som live performances, lydvandringer, bogudgivelser og webbaseret værkvisninger.

Hun har været aktiv i flere samarbejder med andre billedkunstnere og kuratorer om udvikling af værker og udstillingsrum og er medlem af Den Frie Sammenslutning og Kunstnersamfundet.

 

Elsebeth Jørgensen har udstillet siden 1998 på museer og udstillingssteder i ind- og udland og har realiseret flere kommissionsværker til bl.a. Tate Modern, (UK), Hordaland Kunstcenter, (NO) Jugendstilsenteret & Kunstmuseet KUBE, Ålesund (NO) samt Bispebjerg Hospital, Kbh., (DK).

Hun har undervist freelance, på forskellige kunstakademier og kunstskoler siden 2003.

I 2014-2018 var hun fast underviser i Billedkunstnerisk praksis på Det Jyske Kunstakademi, hvor hun bl.a. også stod for fællesundervisning med DIEM, afd. for elektronisk musik / komposition på Det Jyske Musikkonservatorium. Hun har været jurymedlem i flere optagelsesudvalg på kunstneriske uddannelser og open-call udstillinger og er i dag ekstern censor i Det Fælles Censorkorps for Videregående Kunstneriske Uddannelser og Det Jyske Musikkonservatorium.

 

 

 

Særlige kvalifikationer:

Elsebeth Jørgensen vejleder i alle typer billedkunstneriske udtryk og praksisformer.

Hun giver sparring og kritik på både ideudvikling, researchproces, produktion og udstillingsopbygning samt dokumentations- og tekstarbejde til port-folio og ansøgninger.

Mentorforløbet kan involvere både visuelt, digitalt og fysisk materiale, såvel som lyd og tekst samt rumlige elementer.

Som billedkunstner har Elsebeth Jørgensen erfaring med samarbejde og co-produktion med andre billedkunstnere og kunstnere fra forskellige kunstfelter, og kan derfor også vejlede i.f.t. kunstneriske samarbejdsprojekter og tværkunstnerisk værkproduktion.

Som mentor arbejder hun både med den enkeltes muligheder og udfordringer nu og her, men også mere langsigtede perspektiver i.f.t. etablering og videreudvikling af billedkunstnerisk praksis. Heri kan der også indgå vejledning i.f.t. kommissions- og kunstunderviseropgaver, selvorganisering og kunstnerstyrede initiativer.

 

Mere information om Elsebeth Jørgensen:

www.elsebethjoergensen.net

www.vimeo.com/elsebeth

www.gaestensglobus.dk

www.ekkofraesrum.dk

www.langsstien.dk

www.lyttehaven.dk