Hesselholdt & Mejlvang er mentorer i Billedkunstnernes Forbund

Arbejder du sammen med andre kunstnere og vil I gerne have sparring fra mentorer, der har erfaring med at arbejde sammen i en gruppe/ kunstnerduo? Hvis I er min. to kunstnere, der arbejder sammen, kan I søge om at få Hesselholdt & Mejlvang som mentorer.

 

Hesselholdt & Mejlvang er en kunstnerduo bestående af Sofie Hesselholdt og Vibeke Mejlvang. De har arbejdet sammen siden 1999 og er begge uddannede fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2006.

Duoen arbejder med installationer, projekter i det offentlige rum, performances og udsmykninger. Deres tilgang er stedsspecifik, kontekst- og researchbaseret og de er særligt interesserede i kunstens evne til at operere direkte i virkeligheden.

De er optagede af indre og ydre grænser og emner som magtrelationer, nationalisme, race- og kønsproblematikker. Materialitet og æstetik er væsentlige elementer, som er uløseligt forbundet med den indholdsmæssige og aktivistiske side af deres praksis. De tror på at kunsten er en nødvendig stemme i samfundet og kan tale om vores verden på en nuanceret og kompleks, men samtidig direkte måde, at politik og æstetik har et ærinde med hinanden. Drivkraften i deres arbejde er troen på at kunst kan påvirke og ændre den samtid vi lever i.

 

 

Foto: Anika Lori

Hesselholdt & Mejlvang har bl.a. haft soloudstillinger på Den Frie Udstilling, København; Thorvaldsens Museum, København; KUNSTEN, Ålborg; Kunsthal NORD, Ålborg; SKMU – Sørlandets Kunstmuseum, Norge; Oslo Kunstforening, Norge; Turku Kunstmuseum, Finland; Uppsala Konstmuseum, Sverige; Norrtälje Konsthall, Sverige; Växjö Konsthall, Sverige; Platform Arts, Belfast, Nordirland; IZOLYATSIA, Kyiv, Ukraine.

Hesselholdt & Mejlvang har vist værker på Manifesta 12, Palermo, Italien; ARoS, Århus; Randers Kunstmuseum; HEART, Herning; Kunsthal Gl. Strand, København; CLAY, Middelfart; The Ski Club Milwaukee, WI, USA; Tallinn Kunsthal, Estland; Cultuurcentrum Strombeek, Bruxelles, Belgien; Künstlerhaus Bregenz, Østrig; Museo de Geologia, Mexico City, Mexico; Dansk Kulturinstitut, New Delhi, Indien.

www.hesselholdt-mejlvang.dk

 

 

 

 

 

Foto øverst: Hesselholdt & Mejlvang: Points of Unity, 2018. Billboards i Kyiv, Ukraine.