Min praksis er centreret omkring stor-skala performances. Jeg skaber overvældende og altomsluttende oplevelser igennem forskellige medier, materialer, kroppe og sanser ofte i samarbejde med andre kunstnere og performere. Jeg arbejder altid aktivt med at udligne, vende og lege med hierarkier og magtstrukturer i alle aspekter af et værk. Jeg interesserer mig for basale følelser som kærlighed, ensomhed og sorg, men altid fra et ambivalent og queer perspektiv. Fortiden fylder intimitet og følelsen af blive set meget i min praksis. Derudover er meget optaget af Edouard Glissants; Poetics of Relation og retten til ikke at blive forstået.
Jules Fischer (de/dem) er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2017 og har derudover studeret Dans og Koreografi på Den Danske Scenekunstskole samt Art and Social Practice på Portland State University. Jules arbejder i et krydsfelt mellem koreografi og billedkunst og har i samarbejde med professionelle dansere og performere fremvist større værker på Tranen med performancen “Zombiehånd” i 2018, Glyptoteket med opera-performancen Dryppende Stof i 2021, Den Frie Udstillingsbygning med performancen “VANITAS” i 2022 og senste Enter Art Fair med performancen “It doesn’t look like anything to me” i 2022. De har modtaget arbejdslegat fra Statens Kunstfond, Agnete Jørgensens Billedhuggerlegat, Bikubenfondens atelierlegat samt blevet udvalgt som en del af programmet ”Den unge kunstneriske elite” 2022-23.
www.julesfischer.com
Særlig kvalifikationer:
Performance herunder performativitet, performance strategier, virkemidler og metoder
Samarbejde med både utrænede og professionelle dansere, sangere og performere
Queerteori og -æstetik
Interdisciplinære værker, praksisser og samarbejder
Dokumentation af performance
Performance i institutionelle sammenhænge
Jules Fischer
Foto taget af Michella Bredahl.
Som medlem af BKF og som dimittend inden for de seneste ti år, kan du få ét mentorforløb med en erfaren billedkunstner eller kunstprofessionel.
Du kan bruge det til at blive skarpere på kunstneriske problematikker og få feedback på dine værker, på at udvikle en karriereplan eller på at drøfte, hvordan du får et bedre arbejdsliv. Du bestemmer selv, hvad forløbet skal fokusere på.
Tilbuddet gælder ikke studentermedlemmer.
Har du taget afgang inden for de seneste fem år, og vil du udstille hos os, have en mentor eller styrke dit netværk? Tjek BKF’s Dimittendordning her