Pernille Kapper Williams er mentor i Billedkunstnernes Forbund

Læs om hendes praksis i dette uddrag fra short guide udgivet i forbindelse med gruppeudstillingen DANMARK kurateret af Mikkel Carl for Code Art Fair, København, 2016. © Mikkel Carl & Nanna Stjernholm.

Og brug kontaktformularen på www.bkf.dk/mentor hvis du være med i BKF’s Mentorordning.

“Pernille Kapper Williams arbejde er hverken ekspressivt eller socialt og politisk engageret. Det er ikke figurativt eller formelt, ja faktisk er det ikke engang maleri. Det er ikke på nogen måde mystisk, for slet ikke at tale om okkult. Hendes materialisme er langtfra ny, og hun kunne ikke drømme om at lave noget performativt. Men hun er genial. Hvem i alverden ville ellers finde på at klodse trekantede Montana-reoler fra firserne op på diverse afspændingsredskaber; hvad pokker det så end er?

Med anvendelse af en poetisk omend yderst subtil æstetik undersøger Pernille Kapper Williams, hvordan kulturel og kunstnerisk betydning produceres og i det hele taget forstås. I brugen af almindelige, velkendte brugsgenstande, såvel som mere kulturelt signifikante objekter, balancerer hendes ready-mades på grænsen mellem udtryk og indhold.

De kaster lys over, hvordan tilsyneladende små og tilsyneladende ubetydelige forskydninger er i stand til fundamentalt at ændre vores opfattelse af tingene i verden. Gennem nøje udvalgte kompositoriske greb og iscenesættelser de- og rekontekstualiserer Pernille Kapper Williams næsten hvad som helst – i en konstant søgen efter ny betydning. ”

Bio:
f. 1973 i Odense. Bor og arbejder i København.
Fra 2002-2014 bosat i Bruxelles, Paris, Berlin and Frankfurt am Main.

Uddannelse:
2002-2006 Städelschule, Frankfurt am Main (Ayse Erkmen | Simon Starling)
2000-2002 Det Fynske Kunstakademi, Odense (Lars Bent Petersen)

Udmærkelser:
2012 Statens Kunstfonds Treårige Arbejdsstipendium
2006 Städelschules Afgangspris

Pernille Kapper Williams:

mail@pernillekapperwilliams.com
Instagram: @_pernille

#contemporaryart #appropriationart #interdisciplinarypractice #sculpture #readymades #foundobjects  #installation #display #painting #pictureframing #exhibitiondesign #fundraising #residencies #studiesabroad #livingabroad #workingabroad #internationalnetwork #frankfurt #staedelschule #berlin #paris #brussels

Pernille Kapper Williams er desuden stifter og initiativtager til Den gode lange liste