Netværk styrker arbejdet med kunstprojekter i det offentlige rum

31.03.22 | Nyheder

BKF er gået sammen med Kommunernes Landsforening (KL) om at etablere et nyt netværk, der skal styrke arbejdet med den professionelle billedkunst i kommunerne. I går afholdtes første netværksmøde.

Repræsentanter fra en række af landets kommuner mødte onsdag op til et netværksmøde i KL for at blive klogere på, hvordan kommunerne kan arbejde strategisk med kunstprojekter i det offentlige rum.

Mødet var det første i netværket, som KL og BKF har oprettet og faciliterer for at styrke arbejdet med den professionelle billedkunst i kommunerne. Det kommunale netværk skal bistå kommunerne med erfaring, viden og inspiration, der kan højne kvaliteten og smidigheden i gennemførelsen af kunstprojekter i det offentlige rum, herunder både innovativ byudvikling, midlertidige kunstneriske projekter og permanente værker.

På netværksmødet fik deltagerne gennem oplæg og workshops inspiration og redskaber til, hvordan man går fra at arbejde tilfældigt til strategisk med kunst, hvordan man løfter de konkrete projekter op på det politiske niveau, og hvordan man relaterer kunstarbejdet til andre politikker, strategier mm. i kommunen.

”Der er en stor vilje til at arbejde med den professionelle kunst ude i kommunerne, og mange har savnet redskaber til, hvordan det skal foregå. De er nysgerrige på, hvad kunst kan være i det offentlige rum, og er meget åbne overfor at tænke kunsten og kunstnerne ind som for eksempel led i områdefornyelse, bosætningsstrategi eller borgerinddragelse. Nogle har arbejdet med det i mange år, mens andre først skal i gang nu, men alle har stor interesse i at dele erfaringer. Det er noget, vi selv bliver klogere af som rådgivere, og vi ser frem til de kommende møder i netværket,” siger projektleder Karen Mette Fog Pedersen fra BKF.

Næste møde i netværket er i november, hvor emnet er ’Operationaliseringen af kunstprojekterne’, mens tredje og sidste møde afholdes februar 2023, hvor det handler om ’Værdisættelse af kunst’.

Øverst: Huskunstnerprojekt af Malene Nors Tardrup, Spotlight Festival 2017, Vejle.