Netværksgrupper for bæredygtige arbejdsliv

27.06.24 | Kursuskalender

Fællesskab gennem peer support grupper og communities er ifølge rapporten “When Music Speaks” (2024) essentielt for at forbedre mental trivsel og bæredygtige arbejdsliv i musikbranchen.

Derfor har vi i Dansk Komponistforening i fællesskab med Billedkunstnernes Forbund og Dansk Musikerforbund oprettet et netværk til netop det!

Netværksgruppen er et gratis udviklingsforløb for dig, der ønsker at skabe grobund for nye handlemuligheder gennem et balanceret og bæredygtigt kunstnerliv. I gruppen diskuterer man emner såsom mental sundhed, selvledelse, vilkår og rettigheder og meget mere – faciliteret af en uddannet procesleder.

MERE OM FORLØBET

Du får som deltager et trygt fællesskab og mulighed for at diskutere fælles erfaringer på tværs af kunstneriske fagligheder.

At arbejde som freelance kunstner byder på kreativ frihed, fleksibilitet og diversitet i opgaverne. Men det kan også være en stor udfordring at skulle balancere og prioritere mængden af arbejdsopgaver alene, at skabe en sund økonomi og samtidig skabe tid og overskud dit privat- og familieliv, og hvor går grænsen i øvrigt imellem arbejdsliv og privatliv?

Hvis du ønsker at blive skarpere på din freelance karriere, din faglighed og ønsker at skabe balance mellem arbejdsliv og privatliv, input til at styre din økonomi og din tid og herigennem skabe nye og konkrete handlemuligheder, så skal du læse videre.

Billedkunstnernes Forbund, Dansk Komponistforening og Dansk Musiker Forbund tilbyder nu i et samarbejde i alt 12 pladser i en netværksgruppe.

For første gang er forløbet også tværfagligt, så samtalerne og grupperne er en blanding af musikere, musikskabere og billedkunstnere. Det giver mulighed for at dele diverse levede erfaringer, høre om de forskellige vilkår og blive inspireret på tværs.

Skynd dig derfor at tilmelde dig allerede nu.

DET FÅR DU

Igennem deltagernes fælles erfaringer får du mulighed for at arbejde med de essentielle aspekter af arbejdslivet som freelancer og derved nå frem til væsentlige erkendelser, der giver dig nye handlemuligheder, som kan understøtte en sund og balanceret freelance karriere.

TRYGHED

Du får mulighed for, i et trygt rum, at tale åbent om glæder og udfordringer ved et selvstændigt freelance arbejdsliv.

FÆLLESSKAB

Vi arbejder med fælles dialog og gruppearbejde og alle deltagere bringer sig selv og deres arbejdsliv i spil. Grundtonen på forløbet beror i høj grad på gruppens fælles erkendelser, der opstår i dialogen med de andre deltagere.

Vi går i dybden med følgende emner gennem forløbet, som tager udgangspunkt i Arbejdslivsprismen.

· Faglighed

· Mental sundhed

· Branchen

· Vilkår / Rettigheder

· Sund krop

· Det hele liv

· Min forretning

· Selvledelse

Der arbejdes med 2 emner per mødegang. Hvert emne introduceres af proceslederen, Helene Simonsen, der indfører holdet i den nødvendige viden, teori og forskning, som knytter sig til emnerne. Det forventes, at du som deltager arbejder med hjemmeopgaver og afprøver nye tiltag mellem hver mødegang.

Værktøjerne, herunder Arbejdslivsprismen er udviklet på baggrund af forskning inden for arbejdsmiljø og er udviklet af ARON – Center For Bæredygtigt Arbejdsliv for Velliv Foreningen og er målrettet særligt til kunstnere, som arbejder selvstændigt og som freelancere.

UNDERVISER

Helene Simonsen har en Diplom i Ledelse og driver firmaet Keynote, hvor hun bruger musikken i arbejdet med leder- og organisationsudvikling. Helene er i foråret 2023 blevet certificeret som GRO procesleder hos Center for Bæredygtigt Arbejdsliv. Helene er uddannet fløjtenist fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Swedish National Orchestra Academy og hun har siden hun blev færdiguddannet i 2005 arbejdet som freelance musiker i diverse orkester og kammermusikalske sammenhænge.

 

KURSUSINFORMATION

Forløbet foregår over 4 mandage i 2024: 2. september, 19. september, 7. oktober, 24. oktober og afholdes hos Dansk Musiker Forbund, Sankt Hans Torv 26, 2200 København alle dage fra kl. 09.00 – 15.00.

TILMELDING

Du tilmelder dig ved dit respektive fagforbund eller forening.

Der er 4 pladser per organisation og 12 deltagere i alt.

Som medlem af enten Billedkunstnernes Forbund, Koda eller Dansk Musiker Forbund er det gratis at deltage. Vi opkræver et no-show fee på 300 kr. per gang.

Tilmelding senest d. 9. august. 

Tilmelding og/eller spørgsmål kan rettes til kmfp@bkf.dk.