Expired: Projektleder og kunstformidler til Sound Art Lab

22.08.22 | Opslagstavle

Sound Art Lab (SAL) er et center for kunstnerisk udvikling i lyd, og vi leder efter den rette person til at stå for at lede projektet Fremtidens Lydkunst i Region Midtjylland samt generel kunstformidling.

 

Arbejdsopgaverne

Arbejdsopgaverne ligger inden for rammen af både SAL og Struer Tracks Biennalen, der afvikles i august 2023. Som kunstformidler vil du arbejde med:

•        Videreudvikling og projektledelse af projektet Fremtidens Lydkunst i Region Midtjylland.
•        Vedligeholdelse af SAL’s hjemmeside og sociale medier.
•        Udvikling af formidling til forskellige målgrupper under Struer Tracks: talks, walks, vidensprogram m.m.
•        Deltagelse i SAL’s hverdag – herunder værtskab for vores brugere og afvikling af arrangementer.

 

Om dig

Vi forestiller os, at du har en kunstfaglig baggrund, men det afgørende er, at du brænder for at formidle kunst, og at du synes, det er spændende at finde rette metoder til at sætte kunst i spil over for vores mange forskellige målgrupper. Det er en fordel, hvis du har kendskab til lydkunstfeltet, lydteknisk forståelse og kan formulere dig på dansk og engelsk i tale og skrift.

Hvis du leder efter en arbejdsplads, hvor du kan sætte din faglighed i spil og være med til at sætte dit præg på en kunstinstitution i udvikling, glæder vi os til at høre fra dig. Du træder ind på et afgørende tidspunkt i Sound Art Lab’s udvikling, og får rig lejlighed til udtænke og realisere projekter. Du bliver en del af et lille team, hvor vi samarbejder om at udvikle verdens bedste rammer for lydkunst. Samtidig er det vigtigt, at du kan lide at arbejde selvstændigt og finder det naturligt at tage ansvar for projekter fra ide til færdiggørelse.

 

Sound Art Lab, Lydens By og lydkunst

Sound Art Lab er et center for kunstnerisk udvikling i lyd etableret af Struer Kommune. Sound Art Lab har til huse i tidligere Bang & Olufsen bygninger, som er blevet omdannet til et udviklingscenter for lydkunst med lydstudier, undervisningslokaler, træ- og elektronikværksteder og atelierer. Vores brugere er:

•        Kunstnere og researchere fra ind- og udland.
•        Undervisningsinstitutioner.
•        Lokale foreninger.
•        Aktører på lydfeltet.

Vi arbejder tæt sammen med festivaler, kunstinstitutioner, residency-programmer og kunstakademier.

Struer har siden 1925 været hjemsted for Bang & Olufsen, og byen og området er fuld af kompetencer, historier og visioner, der angår lyd. Lyd er en del vores identitet og har inspireret os til at stræbe efter det sublime, søge det innovative og insistere på den høje kvalitet. Derfor har Struer Kommune siden 2013, som den eneste kommune i verden, satset på lyd som driver for kommunens udvikling – både når det gælder erhverv, kultur, bo­sætning, byplanlægning og mange andre af kommunens kerneområder. Lydens By er en fælles fortælling og plat­form for samarbejde mellem mange forskellige aktører omkring det at drive Struers fremadrettede udvikling – herunder hvordan opmærksomhed på lyd kan bidrage til at skabe bedre byer, særlige attraktioner, lokal udvikling og bedre velfærd.

Sound Art Lab er en del af Struers lydklynge som blandt andet også omfatter den nationale erhvervsklynge Danish Sound Cluster og Sound Hub Denmark – verdens første internationale innovationsmiljø indenfor sound tech – og som alt sammen skal understøtte Struer som Danmarks internationale kraftcenter for lyd – med innovation, iværksætteri, uddannelse forskning og kunst i verdensklasse.

Byrådet vedtog i 2020 en strategi for lydkunst ’Kunst med Effekt’, der etablerer rammerne for et langsigtet arbejde med lydkunst, bl.a. i permanente værker, i en tilbagevendende biennale, Struer Tracks, og i Sound Art Lab. Sound Art Lab interesserer sig for mange forskellige koblinger mellem lyd og kunst, og ønsker at understøtte og udvikle lydkunstens tværdisciplinære felt på nationalt og internationalt plan.

 

Ansættelsen er i Struer Kommune men den daglige arbejdsplads bliver i Sound Art Lab, Peter Bangsvej 17B i Struer.

Stillingen er på 25 timer ugentlig. Stillingen er i første omgang tidsbegrænset til d. 31. december 2022, men der er mulighed for forlængelse.

Ansøgningsfrist: d. 14. september 2022 kl. 23:59.
Ansættelsessamtaler: d. 20. september 2022.
Tiltrædelse: d. 1. oktober 2022 – eller hurtigst herefter.

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte lederen af Sound Art Lab og Struer Tracks, Jacob Eriksen, på telefon (+45) 20745535 eller på email jacobe@soundartlab.org.

 

INFO:
Sound Art Lab: www.soundartlab.org
Struer Tracks: www.struertracks.dk
Lydens By Værkstedet: www.lydensby.dk
Struer Kommune: www.struer.dk

 

Skriv i din ansøgning, at du fandt jobbet på ofir.dk