Pilotprojekt: God start på arbejdslivet som kunstner

09.04.19 | Nyheder

Overgangen mellem studielivet på et kunstakademi og arbejdslivet som professionel billedkunstner kan være svær. Mange nyuddannede kan have glæde af at samarbejde og sparre med erfarne, etablerede kolleger, og det er der rig mulighed for i det nye pilotprojekt ST. RESIDENS, skabt i samarbejde mellem Udstillingsstedet Sydhavn Station og Billedkunstnernes Forbund (BKF).

ST. RESIDENS henvender sig til nyuddannede danske billedkunstnere fra ind- og udland.

Residencyet tilbyder to nyuddannede kunstnere et gratis, etårigt atelierophold i perioden fra 1. september 2019 til 31. august 2020 på Udstillingsstedet Sydhavn Station.

Opholdet afsluttes med en udstilling i juli 2020, hvor de to udvalgte kunstnere vil indtage udstillingslokalet, plakatfrisen i forhallen og billboardrammen under togbroen på Sydhavn Station. Udstillingen akkompagneres af to individuelle publikationer, der dokumenterer de residerende kunstneres forløb.

De to kunstnere, der udvælges til i ST. RESIDENS, tilbydes desuden løbende samtaler og vejledning med kunstnere fra udstillingsstedet Sydhavn Station.

“ST. RESIDENS skal eksemplificere troen på det kollegiale arbejdsliv. Udstillingsstedet Sydhavn Station og BKF er gået sammen omkring dette pilotprojekt for at fokusere på vigtigheden i en god og realistisk start på et liv som billedkunstner. Vi ønsker at gå aktivt til det lange seje træk, man som ny uddannet billedkunstner står over for – det skal synliggøres og italesættes som værdi såvel som præmis.”

ST. RESIDENS tilbyder:

  • Atelier med internet, fælles køkken mm.
  • Samtaler / vejledning med 2 kunstnere fra Udstillingsstedet Sydhavn Station
  • Netværk og 11 gode kollegaer
  • Publikation, der dokumentere dit ophold på Stations-Residens
  • Udstilling på Udstillingsstedet Sydhavn Station

ST. RESIDENS er for dig, der har en dagligdag i atelieret. Du skal have lyst til at blive en del af et fællesskab, der tror på handling. Du skal have en interesse i det selvorganiserede og have mod på at vise kunst til en bred skare af samfundets mange lag via et kollegialt arbejdsmiljø.

Udstillingsstedet Sydhavn Station er et kunstnerdrevet udstillingssted, der præsenterer samtidskunst på den travle stationshal i Københavns Sydhavn. Udstillingsstedet blev dannet i 2012 og består i dag af 11 medlemmer. Stedets særlige placering på en S-togstation, har skabt et kunstnerisk mødested for samtidskunst, hvor der ellers ikke ville være kunst. Vi henvender os til et bredt udsnit af københavnere, rejsende, turister og lokale. Vi kommer i kontakt med mange forskellige aldersgrupper og samfundslag der herigennem møder kunst i det offentlige rum på en uformel måde.

Projektet er støttet af BKF’s Ophavsretsfond (BKFO)

Deadline for ansøgninger: 1. Maj 2019 kl 24.00.

Ansøgningen sendes via ansøgningsskema til en jury bestående af kunstnere fra Sydhavn Station.

– samtaler finder sted i slut maj.

Hent ansøgningsskema, se info om juryen og læs mere om  ST. RESIDENS her…