Uddelingen af BKF-prisen Årets Kunstnerdrevne Udstillingssteder 2021  fandt sted ved åbningsfesten hos Juxtapose Art Fair i Godsbanen i Aarhus, d. 20. august 2021. Juryen bestod i år af billedkunstner Sofie Thorsen, kunstrådgiver og kurator Mette Woller og BKF’s formand Nis Rømer.

Motiveringstale af juryformand Nis Rømer:

I min bogreol står der en bog med titlen; No art, no city (Stadtutopien in der zeitgenössischen Kunst). Det er naturligvis hårdt skåret, men jeg forstår godt, hvad der menes.

Uden det imaginære rum, som kunsten repræsenterer, er byen bare en bunke sten. Uden det drive og den nysgerrighed og ønsket om at række ud efter det, vi ikke forstår og efter hinanden, er de andre bare forhindringer på fortovet eller omfartsvejen.

M100s stand på Juxtapose Art Fair 2021 bestod af 35 kunstneres soloudstillinger i 35 post-forsendelseskasser. Samtlige kunstnere, der har udstillet på M100 siden stedet åbnede 2018, var præsenteret. Foto: Click Film/BKF.

M100 formår netop at dyrke og kultivere den levende nysgerrighed på os selv og verden. Stedet har over lang tid og konsistent vist høj klasse i udstillinger, både hvad angår kuratering, udvælgelse og formidling.

Det viser sig også ved, at M100 var shortlistet til sidste års præmiering af kunstnerdrevne udstillingssteder – og siden I bare har vist endnu mere klasse.

M100 er med til at gøre Odense til en by  med højt til loftet, hvor der er plads til både drømme og kritik. I er med til at sætte samtidskunst på landkortet i Odense.

”Ambitionen er at skabe en platform for kunstnerisk dialog, da Odense har manglet et udstillingssted for samtidskunst på professionelt niveau. M100 organiserer en udstillingsrække hvert år og samarbejder med lokale netværk og institutioner.

M100 vægter en undersøgende, legende tilgang til kunst og formidling, især danske og internationale kunstnere der udfordrer kunstbegrebet med en konceptuel bevidsthed og en sanselig behandling af verden omkring dem.”

Sådan lyder jeres egen beskrivelse på m100.dk – og det opfylder I til fulde!

Mikkel Larris,Tine Oksbjerg og Theis Vallø Madsen. Foto: Click Film/BKF.

Bag M100 står i 2021 billedkunstnerne Tine Oksbjerg og Mikkel Larris, samt kunsthistoriker Theis Vallø Madsen. M100 ligger i Søndergade 26, Odense C.

Læs også: Vi udvider muligheder for kunstoplevelser i Odense…