Bæredygtig keramisk praksis – GenJord

06.05.24 | Kursuskalender

Lørdag den 8. juni 2024 kl. 15-17 inviterer Århus Kunstakademi til to talks med billedkunstnerne Honey Biba Beckerlee og Linda Swanson i Remisen på Godsbanen. De to talks afholdes i forbindelse med projektet GenJord – Bæredygtig keramisk praksis.

Talk med Honey Biba Beckerlee
I Honey Biba Beckerlees værker bliver teknologier gjort sansbare og håndgribelige. De bliver spundet til former og fortællinger, der tager afsæt i den jord, stoflighed og krop, som teknologier både springer fra og aktivt indvirker på.

Beckerlee arbejder med teknologiers rod i materialer, krop og hånd og viser deres dybe historiske og metodemæssige slægtskab med håndarbejdet, og indarbejder både vævningens og keramikkens metoder i sine værker.

I sin talk vil Beckerlee blandt andet fortælle om sit arbejde med at skabe keramiske værker (stentøj og glasur) af affald fra en siliciumfabrik, der til dagligt laver silicium til mikrochip og solceller. Ved at eksperimentere med affaldsprodukter fra fabrikken har Beckerlee blandt andet udviklet en glasur lavet af siliciumstøv.

Honey Biba Beckerlee er uddannet fra Goldsmiths College i London samt Det Kongelige Danske Kunstakademi og har en ph.d. fra Det Kongelige Danske Kunstakademi samt Aarhus Universitet. Hun har blandt andet udstillet på Charlottenborg Kunsthal, Aarhus Kunsthal, Kunsthal Trondheim og Grimmuseum, Berlin. I 2022 blev hun tildelt Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat.

 

Talk med Linda Swanson
Forandrings-, dannelses- og opløsningsprocesser er essentielle i Linda Swansons tilgang til keramik.
Hun arbejder med keramiske råmaterialer såsom krystallinske salte, metalliske forbindelser og ekspansive lermineraler, og undersøger deres møde med vand i cyklusser af absorption og udtørring, fordampning og bundfældning. Swanson undersøger disse materielle processers forbindelse til både landskab og krop, og hvordan mødet med rå og brændte keramiske materialer kan påvirke vores følelser.

”Det, der fascinerer mig mest ved keramik, er, at der altid er et aspekt af processen eller materialet, som afslører noget, der ligger uden for min hensigt. Der er en vis modstand i verden mod, at vi skal vide det. Jeg er interesseret i denne modstand, at finde kløfterne mellem, hvad vi ved, og hvad vi ikke kan, og at holde disse kløfter åbne for en tid.”

Linda Swanson har studeret på Tekisui Workshop i Japan, UC Santa Barbara, og har en BFA i keramik fra Cal State Long Beach samt en MFA fra Alfred University. Hun har blandt andet udstillet i USA, Canada og Europa, senest på Musée National de Sèvres i Paris, Galateea Contemporary Art i Bukarest, DePaul Museum i Chicago og Milwaukee Art Museum.

Linda Swansons talk vil foregå på engelsk.

 

Alle er velkomne, og der er fri entre.

Bemærk: De to talks bliver filmet.

Læs om de to talks her

Godsbanen, Remisen
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C

GenJord – Bæredygtig keramisk praksis er støttet af Statens Kunstfond, Projektstøtteudvalget for Kunsthåndværk og Design, Kulturministeriets udviklingspulje til lokal folkeoplysning, Oplysningsforbundenes Lokalforeningspulje, Aftenskolernes pulje til Grøn Omstilling, Aarhus Kommune samt Dansk Oplysningsforbunds Initiativpulje.

Læs mere om GenJord her

 

Foto til venstre: David Stjernholm