Ny udstiller i BKF’s sekretariat

10.05.24 | Nyheder

Inspireret af antikke skulpturer og polykromi undersøger Josephine Baltzersen fragmenternes og farvernes indflydelse på historiefortællingen i udstillingen And we are all alone here. Værkerne kan opleves i BKF’s sekretariat frem til den 24. juni 2024.

Med fokus på historiefortællingens kraft udforsker Josephine Baltzersens kunstneriske praksis krydsfeltet mellem klassiske støbe- og trykteknikker. Gennem sine akrylgipsrelieffer ønsker hun at udfordre etablerede narrativer og åbne op for nye fortællinger.  

Josephine Baltzersen, “And we are all alone here”, Installation view, 2024

“Når vi ser på antikke marmor- og gipsværker i dag, bliver vi ofte kun præsenteret for små fragmenter af de større værker. Nogle museer rekonstruerer de manglende brudstykker, som er gået tabt. Med udgangspunkt i forskning og vores fantasi genskaber de det, der kunne have været resten af værket, resten af historien. Jeg synes, det er interessant, hvordan en fortælling fysisk kan fragmenteres og dermed ændre kontekst. Mine mindre relieffer er fragmenter af større værker. De får lov til at eksistere på ny, idet de zoomer ind på en detalje i historien og giver plads til, at fantasien og vores personlige associationer kan forme resten af fortællingen”. 

 

Læs mere og se flere billeder her