BKF beklager kunsthaldirektørs afgang

20.12.14 | Nyheder

Kunsthal Charlottenborg står igen uden direktør, efter Jacob Fabricius uventet har forladt jobbet efter kun to år.

Hans afgang sker pga. uenighed med Kunstakademiets rektor om kunsthallens økonomi og virke, oplyser Kunstakademiet i en pressemeddelelse 6. januar 2015.

Billedkunstnernes Forbund beklager, at Jacob Fabricius nu forlader Charlottenborg. Og peger samtidig på, at situationen desværre endnu engang viser, at de organisatoriske og økonomiske vilkår, som Kulturministeriet har valgt at give Charlottenborg, ikke fungerer.

Den aktuelle udvikling bekræfter således kun den kritik, som BKF fremsatte tilbage i 2012, da Kulturministeriet besluttede at fusionere Kunsthal Charlottenborg med Det Kgl. Kunstakademis Billedkunstskoler.

Charlottenborg har nu igennem et årti fungeret som tumleplads for skiftende kulturministre til afprøvning af forskellige ledelsesformer. BKF håber, at Jacob Fabricius’ afgang vil få Kulturministeriet til at genoverveje kunsthallens organisatoriske og økonomiske vilkår, så Charlottenborg igen kan blive et af de vigtigste udstillingssteder i dansk kunstliv.

‘Det er ikke Kunstakademiets opgave at drive kunsthal’ – læs BKFs kritik af fusionen 2012, klik her…

BKF opfordrer i den aktuelle situation endnu en gang Kulturministeriet til at genoptage og opdatere den over 100-årige tradition, Charlottenborg har som et Kunstnernes Hus, hvor professionelle kunstnere er repræsenteret i ledelsen, og hvor der er mulighed for at vise kunstnerproducerede udstillinger af dansk og international samtidskunst.

Foto: Polfoto.