BKF lancerer påskønnelseslegater til kunstnere

02.10.14 | Nyheder

Nu kan billedkunstnere, som yder en ulønnet og frivillig faglig indsats til almen gavn for billedkunstens område, få et påskønnelseslegat i Billedkunstnernes Forbunds Ophavsretsfond (BKFO).

Hensigten med legaterne er at hylde og huske den ulønnede og frivillige indsats, som ydes af billedkunstnere i en række sammenhænge, fx i form af tillidshverv i billedkunstens organisationer, institutioner, foreninger, råd, nævn og juryer.

Som medlem af BKF kan man indstille en kollega, der har fortjent påskønnelsen.

I alt 10 påskønnelseslegater á 15.000 kr. stk. vil fra i år blive uddelt til billedkunstnere, som er blevet indstillet af kolleger. Indstillingerne vurderes af Ophavsretsfonden i BKF.

“Det er BKFs klare holdning, at professionelle kunstnere skal honoreres for alt professionelt kunstfagligt arbejde”, siger Bjarne W. Sørensen, formand for BKF.

“Vi har særligt fokus på gratis arbejde, men samtidig må vi erkende, at det går trægt med betaling af ordentlige mødevederlag, hvor man trækker på kunstnernes faglige kompetencer. Med oprettelse af de nye påskønnelseslegater ønsker vi at give en håndsrækning til de mange kunstnere, som yder en engageret indsats til almen gavn for hele billedkunstens område”, siger Bjarne W. Sørensen.

Har du en kollega, som fortjener påskønnelse for sit faglige arbejde for billedkunsten?

Så kan du indstille ham eller hende til et af BKFs 10 nye påskønnelseslegater på hver 15.000 kr.

Ansøgningsfrist: 1. oktober 2015.

Rekvirere skemaet telefonisk fra BKFs sekretariat:

Tlf. 33 12 81 70, man-tors kl. 10-15.