BKF udvider populær mentorordning

10.03.18 | Nyheder

I BKF’s Mentorordning kan medlemmer af forbundet få personlig og faglig vejledning af en række erfarne kunstnere, formidlere og andre kunstprofessionelle. I første omgang var ordningen rettet mod nyuddannede kunstnere, men nu kan alle medlemmer, ikke kun dimittender, søge om at få en mentor i BKF’s Mentorordning.

“Mit forløb i BKF’s Mentorordning hjalp mig bl.a. med at finde ud af, hvordan jeg kan organisere mit arbejdsliv som kunstner, sådan så jeg kan leve af min kunst,” fortæller mentee Louise Haugaard Jørgensen, der var en af de første medlemmer, der gjorde brug af BKF’s Mentorordning.

Hun havde billedkunstner Hannah Heilmann som mentor, og er glad for den sparring hun fik, både på sine værker og på de overvejelser hun havde om, hvordan hun skulle indrette sit arbejdsliv.

Efter mentorforløbet oprettede Louise Haugaard Jørgensen selvstændig enkeltmandsvirksomhed, hvor hun nu arbejder på fuld tid med kunsten. Uden at skulle tage sidejobs for at kunne betale huslejen.

“Det er i høj grad mine samtaler med Hannah i mentorforløbet, som gjorde, at jeg valgte at springe ud i at blive selvstændig,” siger hun, der dimitterede fra Det Jyske Kunstakademi i 2014.

“Det er utrolig brugbart at få sparring fra en erfaren kollega, som har været i samme situation og kan stille alle de rigtige spørgsmål. Hannah hjalp mig også med at forbedre mine ansøgninger og gav faglig sparring på mit kunstneriske arbejde, hvilket jeg satte stor pris på. Det betyder meget at tale om ens kunst med kolleger, man ikke kender i forvejen, og som måske kan se på ens arbejde i et andet perspektiv, end man er vant til,” siger Louise Haugaard Jørgensen.

Vil du være med?
BKF’s Mentorordning kan bruges til at blive skarpere på kunstneriske problematikker og få feedback på værker, på at udvikle en karriereplan eller på at drøfte, hvordan man får et bedre arbejdsliv. Du bestemmer selv, hvad forløbet skal fokusere på. Mentorerne er erfarne billedkunstnere, gallerister, kuratorer og andre kunstprofessionelle.

Læs mere om BKF’s Mentorordning og se listen over mentorer, du kan vælge imellem, her…

Louise Haugaard Jørgensen og Hannah Heilmann, mentee og mentor i BKF’s Mentorordning. Foto: Malene Nors Tardrup.