Expired: Foredrag på Højbjerg Fotografiske Værksted

14.03.22 | Opslagstavle

‘Døden i centrum’ – nye perspektiver på eksistensen og døden

Kære alle medlemmer af BKF/Midtjylland og andre interesserede.
Foråret byder på to super interessante foredrag på Højbjerg FotoGrafiske Værksted med den overordnede titel ‘Døden i centrum’.
De endelige datoer er endnu ikke fastlagt, men ny info udsendes så snart det er afklaret.

Om begravelsesritualer og menneskets forhold til døden i jernalderen v. Museumsinspektør på Moesgaard Museum, Rasmus Birch Iversen
I efteråret 2021 udgav 10 midtjyske museer en bog om jernalderens gravfund i Region Midtjylland. Foredraget tager udgangspunkt heri men inddrager også eksempler på begravelsesritualer i andre perioder af oldtiden og fra andre områder i og udenfor det nuværende Danmark. Der lægges op til løbende dialog og diskussion af gravritualer, gravenes symbolsprog og dødens mere eller mindre integrerede del af samfundet i fortid og nutid. Det er håbet, at kunstpublikummet i særligt høj grad vil kunne bidrage med perspektiveringer og lyse indfald på arkæologiens faglige tunnelsyn og måske være indledningen på et frugtbart samarbejde.

LANDART v. Peter Ole Pedersen

Hvordan former og udfordrer steder vores identitet? Hvilke nye perspektiver på eksistensen og døden, får vi, når vi konfronteres med land art-kunstens overvældende formater? Hvordan kan man skrive og tale om kunst, der er larger-than-life? Hvordan oplever vi kunst, som vi ofte ikke har direkte adgang til, dvs. ikoniske steder rundt omkring på kloden? Hvordan forandres kunstværker gennem tiden?

De endelige datoer er endnu ikke fastlagt, men ny info udsendes så snart det er afklaret.

Entré 50 kr.
Betales ved indgang – kontant eller med mobilepay.

Til foredragene skal man helst tilmelde sig forinden direkte til Højbjerg FotoGrafiske Værksted på

Telefon: 86 72 54 39 eller 20 37 30 03 (mobil)
e-mail: hoejbjerg.foto@mkb.aarhus.dk

Ved overtegning vil professionelle billedkunstnere og medlemmer af BKF blive prioriteret først.

 

Om Højbjerg FotoGrafiske Værksted

Højbjerg FotoGrafiske Værksted er et professionelt værksted under Kulturforvaltningen, Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune, der drives i samarbejde med stedets kunstfaglige leder grafikeren Inger Lise Rasmussen. Værkstedets indretning og faciliteter spænder over traditionelle grafiske dybtryksteknikker, fotogravure, analog og digital fotografi og digital billedbehandling.

Værkstedet på 150 m2 rummer et stort miljøgodkendt mørkekammer til små og store formater, belysningsrum til fotogravure og andet fotoarbejde, samt ætserum til grafik. Dertil et lyst trykkerum med en kobbertrykspresse på 100×80 cm og mulighed for at arbejde med forskellige former for farvegrafik.

Samarbejde med andre kultur- og uddannelsesinstitutioner samt tilsvarende værksteder i ind- og udland udgør et vigtigt led i værkstedets faglige udvikling, og lejlighedsvis inviterer Højbjerg FotoGrafiske Værksted eksterne gæstelærere til workshops i fotografiske teknikker eller fotokunst, mv.

Tilmelding til brug af værkstedet kan ske på time-, dag- eller ugebasis eller længere efter behov. Der betales en differentieret leje pr. time beregnet efter aktivitet samt forbrug af materialer.

Åbningstider: Mandag – torsdag 11-16.

Særskilt tilmelding til kurser, workshops og foredrag.

Værkstedet holder påskeferie 11. – 20. april 2022 – begge dage inklusive.

Højbjerg FotoGrafiske Værksted
Oddervej 80 C
8270 Højbjerg
Telefon: 86 72 54 39 eller 20 37 30 03 (mobil)
e-mail: hoejbjerg.foto@mkb.aarhus.dk