Her er shortlisten til BKF-pris for kunstnerdrevne steder

12.10.18 | Nyheder

Nu går nedtællingen til BKF-prisen Årets Kunstnerdrevne Udstillingssteder 2018 ind i sin sidste fase: Årets jury, bestående af billedkunstnerne Anna Margrethe Pedersen, Uffe Isolotto og BKF’s formand Nis Rømer, har shortlistet seks steder, der dermed er i spil til de tre præmieringer á 25.000,-

De seks vinderkandidater er udvalgt blandt 50 nominerede fra hele landet, som er blevet indstillet til BKF-prisen af publikum, samarbejdspartnere og kunstnerkolleger.

BKF-jury 2018: Nis Rømer, Anna Margrethe Pedersen, Uffe Isolotto.

“Det har været svært at vælge, for den kunstneriske kvalitet er meget høj på den selvorganiserede kunstscene, og mængden af aktiviteter er overvældende. Men de seks steder, vi har udvalgt til shortlisten, bidrager hver især med noget helt særligt i udstillingslivet,” siger BKF’s formand Nis Rømer.

“De viser os alle seks på forskellig vis, hvordan kunsten kan give os nye erkendelser og skabe nye fællesskaber, både lokalt og internationalt. De spiller alle en væsentlig rolle i udviklingen af det hjemlige kunstliv og fortjener, mener vi, ekstra anerkendelse,” siger Nis Rømer.

 

 

Vindernavnene afsløres ved prisfesten fredag 26. oktober 2018 kl. 16-18 i Carlsberg Akademis Pompejisal i København.

BKF håber, at så mange som muligt vil være med, når vi sammen fejrer det vigtige kunstneriske arbejde, der foregår på den kunstnerdrevne udstillingsscene – alle er velkomne!

De seks steder på shortlisten er:

 

CAMP – Center for Art on Migration Politics

 

Diakron

 

 

Hospital Prison University Archive

 

 

Kunsthal ved siden af /du.al.

 

 

SixtyEight Art Institute

 

 

Skovsnogen Deep Forest Artland