Når den internationale samtidskunstudstilling documenta åbner i Kassel på lørdag, bliver det med den kollektive arbejdsproces som udgangs- og omdrejningspunkt. BILLEDKUNSTNEREN har talt med to af kuratorerne.
Når den internationale samtidskunstudstilling documenta åbner i Kassel i Tyskland på lørdag, bliver det med den kollektive arbejdsproces som udgangs- og omdrejningspunkt.
Det er det indonesiske kuratorkollektiv ruangrupa, der står bag documenta fifteen, som bliver en udstilling, der drejer sig om fænomenet lumbung – ikke som et tema, men som praksis og med en række definerede kerneværdier omkring kollektivitet i højsædet.
Omkring disse kerneværdier – for eksempel bæredygtighed, tillid, generøsitet og lokal forankring – har de opbygget en kuratorisk struktur i adskillige lag, og en arbejdsform, der ligger langt fra gængse vestlige ideer om kuratoriske processer og som blandt andet understreger vigtigheden af ‘at hænge ud sammen’.
BILLEDKUNSTNEREN har talt med to af kuratorerne, danske Frederikke Hansen og indonesiske Iswanto Hartono, om hvad man kan forvente sig af udstillingen.
Læs artiklen her
Læs Fagbladet Billedkunstneren #2 2022.
Billede øverst: ruangrupa, lumbung-tegning. Foto Iswanto Hartono, 2020.