Kunstnere kan beholde tilskud trods corona-aflysninger

31.03.20 | Nyheder

Kulturminister Joy Mogensen er gået sammen med Folketingets partier om at hjælpe kunstnere og projekter, der har modtaget støtte fra Statens Kunstfond, men som ikke kan gennemføre de støttede aktiviteter som planlagt pga. coronakrisen.

Ordningen medfører, at tilskud fra Statens Kunstfond ikke kræves tilbagebetalt, uanset om aktiviteten er påbegyndt eller skulle være påbegyndt i perioden 9. marts til og med 8. juni 2020.

Løsningen bakkes op på tværs af de politiske partier, og aftaleteksten kan læses på Kulturministeriets hjemmeside, her…

“Det er rigtig positivt, at der nu er fundet en løsning på den her problematik, som har skabt uro og uvished hos mange kunstnere de seneste uger,” siger Nis Rømer, formand for Billedkunstnernes Forbund (BKF).

“Det gør en stor og væsentlig forskel for alle de kunstnere, der har projekter og udstillinger i kalenderen, som er bevilget tilskud fra Statens Kunstfond. Aktiviteter, som er blevet aflyst pga. den nedlukning, der gælder i hele samfundet.”

“Den nye ordning løser ikke de akutte økonomiske problemer, kunstnerne står i pga. coronakrisen, men den er en meget vigtig brik i indsatsen for at holde hånden under kunstnerne i en ekstraordinær svær tid. Hvis vi stadig vil have et stærkt og aktivt kunstliv på den anden side af krisen, skal vi have flere løsninger som den her på banen, der gør en reel forskel for kunstnerne,” siger han.

Se alle BKF’s artikler om kunstnere i coronakrisen her…

Øverst: Udstillingsstedet Regelbau 411 på Thyholm er blandt de udstillinger og udstillingssteder, som sidste år blev præmieret af Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst. Foto fra udstillingen ’Premium Fantasy’ af Artor Jesus Inkerö, 2019. Foto: Ole Bjørn Petersen.