Mød BKF på Kulturmødet Mors 2017

25.06.17 | Nyheder

Kunstnerdrevne projekter og udstillingssteder giver en ufiltreret kunstoplevelse. Der er ingen gallerist, intet marked, ingen kurator, der sammensætter og styrer oplevelsen for én. Kunsten vises kompromisløst. Det eneste, der styrer den kunstnerdrevne scene, er kunstnernes eget ønske om at skabe og vise den kunst, som de selv synes er allermest interessant lige nu. Der er høj kunstnerisk integritet. Den rene vare. Og de kunstnerdrevne rum udvikler ofte spændende nye udstillingsformater.

Det får publikum mulighed for at opleve på årets udgave af Kulturmøde Mors, der løber fa stabelen 24.-26. august. Billedkunstnernes Forbund (BKF) har opstillet en container på Kulturpladsen, der i år indtages af det kunstnerdrevne udstillingssted Sydhavn Station.

Sydhavn Station vandt sidste år BKF-prisen Årets Kunstnerdrevne Udstillingssteder for deres evne til at forene det folkelige med det avantgardistiske på en måde, som næsten kun Per Højholdt har gjort det før. På Kulturmødet Mors 2017 præsenterer det vildtvoksende kunstnerkollektiv en ny udstilling i BKF’s Container, og samme sted vil Kulturmøde-gæsterne kunne opleve debatter og talks om kunstpolitik, kunstformidling og konkrete kunstprojekter.

Kig forbi Billedkunstnernes Forbunds Container på Kulturpladsen og oplev kunstnernes egne rum!

Her møder du Billedkunstnernes Forbund på Kulturmødet Mors 2017:

Torsdag, fredag, lørdag i BKF’s Container på Kulturpladsen:
Det kunstnerdrevne udstillingssted Sydhavn Station indtager BKF’s container på Kulturpladsen under hele Kulturmødet med en udstilling skabt til lejligheden.

Torsdag, BKF’s Container på Kulturpladsen:
Kl. 19. Talk: Kunst som medskaber.
Billedkunstner Hanne Matthiesen, Kvindelige Kunstneres Samfund og Billedkunstnernes Forbund.

Torsdag, BKF’s Container på Kulturpladsen:
Kl. 15.00: Talk: Om projektet Art Money Nord.
Billedkunstner Hanne Matthiesen.

Torsdag, J. C. Holms Skole:
Kl. 15.30-16.45. Paneldebat: At gøde grobunden. Om dannelse og uddannelse.
Paneldebat med blandt andre billedkunstnerne Nis Rømer (formand, Billedkunstnernes Forbund), Pia Skogberg, Claus Ørntoft, Pia Græsbøll Ottesen samt tidligere kulturminister, MF for Det Radikale Venstre Marianne Jelved.

Torsdag, Værket sal 2:
kl. 21.00-22.00: DR’s Kunstquiz
I panelet Lisette Vind Ebbesen, museumsdirektør Skagens Museum, Jakob Dahl Jürgensen, billedkunstner, Nis Rømer, billedkunstner og formand for Billedkunstnernes Forbund, Gro Sarauw, billedkunstner, Anne-Mette Villumsen, museumsleder Skovgaardmuseet Viborg samt Gitte Ørskou, museumsdirektør KUNSTEN, og fm Statens Kunstfonds bestyrelse.

Fredag, Kunstbygningen Holmen:
kl. 16.30: Talk: Kunstens nødvendighed. Om brug af kunst som platform for alternative økonomier og samfundsstrukturer.
Billedkunstner Lise Skou, BKF’s formand Nis Rømer.

Fredag, BKF’s Container på Kulturpladsen:
Kl. 19. Talk: Kunstnere som formidler.
Billedkunstner Inger Tranter, Billedkunstnernes Forbund.

Stort tak til Billedkunstnernes Forbunds aktive medlemmer i forbundets Region Nord, der har arrangeret talks, paneldebatter og meget mere på årets Kulturmøde Mors.