Nyt nummer af Fagbladet Billedkunstneren

13.03.24 | Nyheder

Igennem 18 år har en gruppe kunstnere og aktører i Grønland haft en ambition om at skabe det første nationalgalleri for kunst i Grønland. For så længe der ikke er et nationalgalleri, der kan samle både den historiske og nutidige kunst i Grønland, er kunsten hjemløs, mener den grønlandske billedkunstner Aka Høegh, der har været med til at stifte fonden bag Grønlands Nationalgalleri for Kunst. Hvis alt går efter planen, bliver 2024 året, hvor drømmen kommer et stort skridt nærmere realisering.

Læs om ambitionen i Fagbladet Billedkunstneren #1 2024, og læs også om, hvordan Nuuk Kunstmuseum de senere år har haft fokus på at opkøbe samlinger af grønlandske kunstnere for at få kunsten ‘hjem’: Det handler mere om risikovurdering end om en egentlig strategi, fortæller museumsleder Nivi Christensen.

Undervisnings- og formidlingsafdelingen på ARKEN – Museum for Samtidskunst i Ishøj har de senere år inviteret folkeskolens billedkunstlærere ind i det, de kalder Kreativt Valgfagslaboratorium. Vi har talt med undervisnings- og udviklingsansvarlig Jane Bendix  og kunstformidler Tue Løkkegaard, der deler deres nytænkende undervisningsgreb, inspireret af samtidskunstens perspektiver og arbejdsmetoder, som lærerne kan tage med ud til eleverne i de ældste klasser, nu hvor billedkunst er blevet et eksamensfag.

Dette nummers nye medlem er fotograf Paula Duvå, mens det denne gang er billedkunstner Morten Schelde, der inviterer inden for i ‘Kunstnerens værksted’ – i Skagen.

Læs Fagbladet Billedkunstneren #1 2024

På forsiden: Julie Edel Hardenberg:, View, 2006