Ophold i Anne Gretes Hus, Provence

12.03.24 | Opslagstavle

Tegneren Anne Gretes hus i Fox-Amphoux i hjertet af Provence, lejes ud til billedkunstnere med behov for arbejdsro. Anne Grete Anshelm boede og arbejdede i huset indtil sin død i 1984, og det er i de forløbne 30 år, efter hendes eget ønske, blevet stillet til rådighed for andre kunstnere. Huset har været ejet af Anne Gretes Fond og administreret af Billedkunstnernes Forbund indtil 2023, hvor fonden besluttede at sælge huset. Som de nye ejere er vores hensigt, at stadig lade huset være tilgængeligt for kunstnere.

Huset ligger i Fox-Amphoux i den nordlige del af departementet Var, ca. 90 km fra Marseilles, 85 km fra Toulon, 100 km fra Cannes og 110 km fra Nice. Byen ligger langt fra alt, og det er svært at klare sig uden en bil.

Husets disponering

Huset er et lille tre-etagers byhus på ca. 50 m2. I stueetagen er der spisekøkken og badeværelse, på mellemetagen er der et arbejdsbord og en dobbeltseng, og på den øverste etage er der et arbejdsværelse og en dejlig terrasse med udsigt ud over landskabet og Mont Sainte Victoire. Arbejdsværelset er kun godt 10 m2, ikke nordvendt og ikke egnet til pladskrævende arbejde. Da huset nu skal kunne velkomme ikke kun kunstnere, uden også vores andre gæster og familie, håber vi, at I vil passe på huset lidt ekstra i forhold til malerpletter etc. Dæk gulve og møbler ved behov.

Alle etager står i åben forbindelse med hinanden og huset er indrettet til en eller maks. to personer. Det er ret spartansk indrettet – og ikke egnet for børn eller personer med gangbesvær. Der er fiberinternet i huset. I huset er der også køkkenudstyr, sengetøj og sengelinned. Man er selv ansvarlig for at rengøre huset og efterlade det i ordentlig stand til de næste lejere. Rengøring og vask af sengetøj, håndklæder mm skal man selv sørge før. Der er vaskemaskine i huset.

Leje af huset

I den månedlige leje er normalt forbrug af el er inkluderet. Der er installeret varmepumpe i huset. Bemærk at da huset ikke er velisoleret og elektricitet er meget dyr i Frankrig, opfordrer vi til, at man tager en ekstra sweater på og varmer op med omtanke. På grund af elpriserne, må varmepumpen ikke bruges til at køle huset om sommeren. Vi opfordrer til at holde varmen ude med hjælp af gardiner og vinduesskodder og til at lufte ud om natten. Når huset forlades for længere tid eller når I rejser hjem, bedes temperaturen stilles på 16 gr., så fugten holdes væk. Der findes en lille brændeovn i køkkenet – brænde kan findes på bjerget eller briketter kan købes i supermarkedet – men gør det ordentlig, så skorstenen når at blive varm, og der ikke dannes løbesod. Den månedlige leje (inkl. el og varme) er:

Huslejen er ikke blevet hævet i flere år og da alt er blevet dyrere grundet energikrisen, er vi blevet nødt til at justere den månedlige leje. Vi håber på jeres forståelse.

* 5.000 kr. i januar, feb., nov. og dec.* 6.000 kr. i marts, april, sep. og okt.* 7.000 kr. i maj, juni, juli og aug.

I sommermånederne juni-august kan man søge om ophold i en halv måned, enten 1.-15. el. 16.-30./31. Prisen for en halv måned er 4.500 kr. Husleje betales senest 2 måneder før ankomst.

Søg om ophold

Hvis du er interesseret af at komme til Fox Amphoux, send os gerne en mail til annegreteshus@gmail.com med ønske om lejeperiode.

Bedste hilsner

Sofia og Magnus