Nyt nummer af Fagbladet Billedkunstneren

29.05.24 | Nyheder

Læs blandt andet om performance, samfundsengagement og AI-hype i Fagbladet Billedkunstneren #2 2024.

I det nye nummer af Fagbladet Billedkunstneren kan du først og fremmest læse om performance, som flere og flere samtidskunstnere tager ind i deres praksis. Men hvad indebærer det at udvikle, organisere og fremføre en performance? Det har vi talt med en række kunstnere og kuratorer om –  mød Ellen Friis, Henrik Vestergaard, Lina Hashim, Ulla Hvejsel, Iben Bach Elmstrøm og Jonas Kjeldgaard Sørensen.

I lederen går Billedkunstnernes Forbunds forperson Marie Thams i rette med Frigastudvalgets anbefaling om at afskaffe den ordning, der tillader virksomheder at afskrive kunstkøb. Hun skriver:

“Hører kunst hjemme på arbejdspladsen? Ja, er svaret herfra – og det er der heldigvis mange, der synes. Kunstforeningerne på danske arbejdspladser har været en del af det danske kulturliv i mere end hundrede år og virksomhedsledelserne har lige så længe set en interesse i at investere i kunst ud fra en betragtning om, at kunst kan bidrage til øget trivsel og arbejdsglæde hos medarbejderne og samtidig profilere virksomheden udadtil.”

Læs også billedkunstneren Søren Martinsens refleksioner over, hvad hans rejser til Ukraine under Ruslands invasion har givet ham i forsøget på at blive aktiv i handling som kunstner. Samt Jacob Remins kommentar, hvori han forudser, at honeymoon-perioden for generativ AI allerede er ved at være overstået.

Og endelig bliver du som sædvanlig inviteret ind i en ny kunstners værksted – denne gang billedkunstner Anne Sofie Meldgaards på Bornholm – ligesom du møder et af vores mange nye medlemmer, nemlig performancekunstner Zahna Siham Benamor.

 

På forsiden: Fra videoværket Show me the showroom af Jonas Kjeldgaard Sørensen, 2022.