Nyt nummer af Fagbladet Billedkunstneren

15.03.23 | Nyheder

Mød blandt andre Randi & Katrine, Kirsten Justesen, Esben Weile Kjær, Bo Karberg og Nina Adelajda Olczak.

Lidt om indholdet:

Læs om kurator Anna Holms samarbejde med billedhugger Kirsten Justesen om en online-registrant over Justesens arbejde. Udover at bevare værkerne for eftertiden vil registranten også synliggøre og cementere Kirsten Justesens betydning for udviklingen af blandt andet performance og feministisk kunst.

Læs også interview med leder af Overgaden Rhea Dall, der fortæller om den udfasning af det offentlige driftstilskud, der truede kunsthallen, men heldigvis blev afværget: Nu skal der igen være fokus på det kunstfaglige.

Har billedkunstnere noget som helst til fælles med topledere, virksomheder og større interesseorganisationer, når det gælder om at nå ud med sit budskab eller lange flest mulige varer over disken? Det har BILLEDKUNSTNEREN spurgt kommunikationsrådgiver Troels Johannesen om. Og i den forbindelse har vi også spurgt billedkunstner Esben Weile Kjær og rektor Lars Bent Petersen fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler om, hvad synlighed og afsætning kan eller skal betyde for billedkunstnere.

Der er alle mulige gode grunde til at opsætte solpaneler, men hidtil har ikke mange af dem været æstetiske. En ny teknik gør det muligt at printe billedfiler på konventionelle solpaneler, så de bliver et helt nyt medie for billedkunsten at udfolde sig i. Billedkunstner Bo Karberg har været med til at udvikle teknikken.

Fremover vil BILLEDKUNSTNEREN præsentere et nyt medlem af Billedkunstnernes Forbund. Første gang er det Nina Adelajda Olczak, der er født i en tysk diaspora i regionen Schlesien i det nuværende Polen, og i dag bor i Gedser, som hun har forelsket sig i.

Find Fagbladet Billedkunstneren #1 2023 her

 

PÅ FORSIDEN Kirsten Justesen, 43 METER SKITSEBLOK (ARK 22), 1967-99. 32 ark med collage af s/h fotografier monteret på dibond. Hvert ark: 204 x 134 x 1 cm.