Expired: OPEN CALL / ATELIERPLADSER I FABRIKKENS ATELIERPROGRAM / NYUDDANNEDE BILLEDKUNSTNERE & DESIGNERE

15.07.22 | Opslagstavle

ANSØGNINGSFRIST 16. AUGUST 2022 KL. 23:59 

Fonden FABRIKKEN for Kunst og Design indkalder nu ansøgninger fra nyuddannede billedkunstnere og designere, som ønsker at fremme deres praksis og karriere i et givende miljø af professionelle kunstnere og designere.

Der optages 12 deltagere i 2022. De ansøgere, der optages, skal dele to atelierer med plads til 6 personer i hver. Ansøgere skal være dimitteret fra et statsanerkendt akademi enten i Danmark eller udlandet inden for de seneste 3 år. Ansøgere søger individuelt og skal kunne arbejde i et rum, der deles med andre.

Programmet varer 2 år med start d. 1. oktober 2022, og prisen pr. kunstner/designer er kr. 1.830 + moms pr. måned i 2022, som dækker udgifter i forbindelse med atelierpladsen. Udgiften opkræves kvartalsvist. Der betales 1 mdr. ydelse i depositum. Begge atelierer, der bruges i atelierprogrammet er 90 m2 og er beliggende i stueplan med direkte adgang til FABRIKKENs 1.000 m2 produktionshal.

Atelierprogrammet tilbyder desuden faglig support, inspirationsoplæg, viden og vejledning om økonomi samt mentorordning, hvor deltagere og mentorer matches individuelt.

Deltagere i FABRIKKENs Atelierprogram har, udover atelieret, adgang til FABRIKKENs basic produktionsfaciliteter (træ, metal, keramik) samt til produktionsplads i hallen på dagsbasis under hensyntagen til arrangementer. Derudover er der adgang til fælleskøkken og have.

Det forventes, at kunstnere i programmet giver en offentlig praksispræsentation i begyndelsen af forløbet. Derudover forventes alle at deltage i FABRIKKENs fællesaktiviteter som den årlige Arbejdsdag, Åbent Hus og FABRIKKEN Open.


Ansøgningens indhold

En ansøgning om plads i atelierprogrammet skal indeholde:

●  Kort beskrivelse af ansøgers praksis – max. 1⁄2 s.

●  Kort beskrivelse af ansøgeres motivation for at søge optagelse i FABRIKKENs Atelierprogram.

●  Opdateret CV på max. 1 s.

Fonden FABRIKKEN for Kunst og Design, Sundholmsvej 46, 2300 København S, +45 32549424

● Billedmateriale på max 5 s. Ansøgningen må desuden gerne indeholde:

● Link til ansøgeres website/insta eller andre relevante sites.

Ansøgningens form

Ansøgningen sendes som én samlet pdf, der navngives med afsenders navn. Ansøgningen sendes til application [at] ffkd.dk

Spørgsmål kan rettes til Maria Gry Bregnbak på mb [at] ffkd.dk Grundet ferie besvares henvendelser efter d. 4. august.

Ansøgningsprocessen

Ansøgningerne screenes af et fagligt udvalg og vurderes af FABRIKKENs bestyrelse, der er det besluttende organ.

Ansøgningsfrist: d. 16. august 2022

Ansøgere kan forvente svar på ansøgningen primo september 2022. ________________________________________

Fonden FABRIKKEN for Kunst og Design er Danmarks største atelierfællesskab for professionelle kunstnere og designere. Som fond arbejder vi for at styrke muligheder og vilkår for professionelle kunstnere og designere lokalt, nationalt og internationalt.
FABRIKKEN rummer 49 atelierer og en produktionshal på 1000 kvadratmeter, som dagligt danner ramme om små og store kunstproduktioner såvel som kulturelle events og aktiviteter. Med mere end 70 professionelle kunstnere og designere er FABRIKKEN et kunstnerisk fællesskab, præget af faglighed, gensidig inspiration og kunstnerisk udveksling mellem praksisser, erfaringer og vidensfelter.

FABRIKKENs daglige virke favner den nationale såvel som internationale kunstscene, hvor husets atelierer og produktionshal spiller en central rolle i produktionen af værker, udstillinger og udsmykninger inden for kunst og design. Som kunstfagligt fællesskab bidrager FABRIKKEN til at styrke fremtidens kunstproduktion gennem viden, kompetencer og ressourcer indenfor kunstnerisk praksis og proces. FABRIKKEN faciliterer artist in residence-programmer og mentorordninger for at styrke udveksling og netværk blandt kunstnerne.

FABRIKKENs Atelierprogram for nyuddannede kunstnere er støttet af Augustinus Fonden.

Fonden FABRIKKEN for Kunst og Design, Sundholmsvej 46, 2300 København S, +45 81712676